Bezoekers Berlijnse seksclub moeten zich laten testen op meningitis

Muurschildering aan de ingang van de KitKatClub in Berlijn.
AP Muurschildering aan de ingang van de KitKatClub in Berlijn.
Bezoekers van de vermaarde Berlijnse seks-technoclub KitKatClub worden aangespoord uit te kijken voor tekenen van bacteriële meningitis (hersenvliesontsteking). Dit nadat een bezoeker van de club in het ziekenhuis belandde.

Volgens de Berlijnse autoriteiten heeft de patiënt de ziekte hoogstwaarschijnlijk vorige zaterdag in de KitKatClub opgelopen. De man bezocht toen CarneBall Bizarre, een partyconcept met als dresscode 'fetish, leer, uniformen, goth en glamour', zo leert de Facebookpagina van de club.  Alle bezoekers worden nu opgeroepen een dokter te raadplegen indien ze tekenen van de infectieziekte vertonen. Ze zouden die op de dansvloer kunnen hebben opgelopen.

Bacteriële meningitis kan via speeksel en lichamelijk contact doorgegeven worden. De symptomen zijn hoofdpijn, koorts, stijfheid in de nek en duizeligheid. Binnen enkele uren kan de ontsteking levensbedreigend worden. De seksclub verklaart op zijn website dat geen enkele medewerker tot nog toe symptomen van de ziekte vertoont, maar dat ze ter preventie wel antibiotica aangeboden kregen. De stad ziet geen noodzaak om de club te sluiten. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.