Bezoeker met LSD op urenlang vermist in Disneyland Parijs, zelfs helikopter zoekt mee

Archieffoto: in maart 2017 bestond Disneyland Parijs 25 jaar, wat leidde tot extra versieringen en vuurwerk.
AFP Archieffoto: in maart 2017 bestond Disneyland Parijs 25 jaar, wat leidde tot extra versieringen en vuurwerk.
Een pretparkbezoeker (32) onder invloed van LSD is veilig en wel na urenlang te zijn vermist in Disneyland Parijs. De onrustwekkende verdwijning leidde vrijdagavond tot een grootschalige zoekactie waarbij zelfs een helikopter is ingezet.

Een 30-jarige vrouw die in zijn gezelschap was, sloeg alarm nadat de man in de vijver van het parkdeel Adventureland was gevallen. Hij had toen net het goedje geslikt. LSD is een drug die tot hallucinaties kan leiden. De vrouw zag de man niet meer bovenkomen en verwittigde het personeel. Ook zij bleek onder invloed van de drugs.

De duisternis was al ingetreden. In samenspraak met de gendarmerie begon meteen een omvangrijke zoekactie. Dertig brandweerlieden, waaronder een tiental duikers, tachtig medewerkers van het pretpark en agenten met honden begonnen de omgeving uit te kammen. Een helikopter met warmtecamera steeg buiten het park op om assistentie te verlenen.

Een Disney-woordvoerder verklaarde aan de krant Le Parisien dat de reguliere bezoekers niets van de grootschalige actie hebben gemerkt. Alle attracties en shows konden gewoon zoals voorzien sluiten op het gebruikelijke uur.

Eens alle bezoekers het park hadden verlaten, ging de zoektocht onverminderd verder. Pas rond 0.30 uur kon de man veilig en wel worden gelokaliseerd. De man was op eigen kracht uit het water kunnen kruipen. Hoe hij dat heeft gedaan, weet hij niet. Meer zelfs, door de LSD herinnert hij zich helemaal niets, verklaarde hij uren later bij zijn politieverhoor. De in Zwitserland wonende man was naar het politiekantoor in Chessy (een gemeente net buiten het pretpark) overgebracht omdat een ziekenhuisopname niet nodig bleek.

Ook de vrouw moest mee. Ze verklaarden beiden regelmatig drugs te gebruiken. De twee moesten hun roes achter tralies uitslapen, kregen een pv wegens drugsgebruik en mochten zaterdagnamiddag beschikken. Of ze nog in het pretpark welkom zijn, is niet geweten. Evenmin is duidelijk of ze moeten opdraaien voor de kosten van de grootschalige actie.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • LISIANE RECH

  Laten opdraaien voor alle kosten. Wie drugs kan kopen moet dit dan maar ook betalen

 • Willem Van Kalsteren

  Alles legalisren roepen deskundigen hier op het forum. Als je denkt dat je het laagste van het laagste reeds gezien hebt ja dan moet je die rommel nemen. Kinderen die volwassenen moeten zoeken in een pretpark. lol

 • Guy Van Severen

  Wat moeten die gasten in pretpark Disneyland ? De ganse wereld is een pretpark voor hen !

 • Shakira moessa

  Laat hun de rekening betalen voor de zoekactie ! Ze zullen wss wel anders piepen ..

 • Peter Janssens

  Haha, heeft zich in ieder geval goed geamuseerd. Doet me een beetje denken aan mijn zotte jaren, maar dat was Walibi, Disneyland bestond toen nog niet.