Bewoner gelooft niet dat Mexicaanse Amerikaan ook in appartementencomplex woont: “f*cking crimineel, jij komt er niet in”

William Beasley (links) geloofde niet dat Michael Barajas (rechtsonder) eveneens in het appartementencomplex woonde.
YouTube - Instagram William Beasley (links) geloofde niet dat Michael Barajas (rechtsonder) eveneens in het appartementencomplex woonde.
Stel: je komt na inkopen te hebben gedaan toe in de parkeergarage van je appartementsgebouw. De voorligger weigert door te rijden. Het blijkt geen panne, maar een moedwillige actie. De inzittenden zijn ervan overtuigd dat je geen bewoner bent, maar een crimineel. Het overkwam dinsdag Michael Barajas, een Amerikaan van Mexicaanse afkomst, in San Francisco (Californië).
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De man afgestudeerd aan de gerenommeerde Berkeley-universiteit en werkzaam voor een biofarmaceutisch bedrijf, gebruikte niet zijn toegangsbadge om de garagepoort te openen, maar schoof gewoon aan in de rij.

Hij kon niet verder omdat de inzittenden van een witte SUV met nummerplaten van de staat Florida voor hem niet doorreden. Michael draaide het raam open om te kijken wat er aan de hand was. “Jij f*cking crimineel, jij komt er niet in”, beet de passagier, geïdentificeerd als William Beasley, vanuit de SUV hem toe. “Ik heb enkele tatoeages en ging in het zwart gekleed”, verklaarde Michael later aan ABC News. “Misschien dacht hij daarom dat ik geen bewoner was.”

“Waar is je toegangsbadge?” wilde Beasley weten. Barajas had die aan de sleutelhanger van zijn autosleutels hangen. Toch bleef de situatie gespannen. Het bleef niet bij een scheldpartij alleen. Een aanschuivende medebewoner van het appartementencomplex was het wachten beu en vroeg aan Beasley om door te rijden.  Het leidde ertoe dat deze man met zijn voet naar de witte SUV trapte. Het resulteerde in een handgemeen waarbij de medebewoner klappen kreeg. 

De vriendin van Beasley die aan het stuur zat, probeerde Barajas vergeefs ervan te overtuigen om de politie er niet bij te halen. De hele situatie duurde meer dan 20 minuten. De medebewoner heeft geen klacht ingediend. 

De beelden die Barajas online zette, gingen meteen viraal. Ze bereikten ook domoticabedrijf APEX Systems, de werkgever van Beasley. Het bedrijf heeft in een verklaring laten weten dat Beasley met onmiddellijke ingang is ontslagen. De multinational onderstreept “geen racisme of gewelddadig gedrag te tolereren.”  Beasley zelf ontkent enig racisme en blijft erbij dat Barajas zijn toegangsbadge had moeten gebruiken.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Pieter Verhulst

    Netjes opgelost van het bedrijf. Ja hij had zijn badge moeten gebruiken maar eens ze getoond is, is de kous af. Zoek nu maar ander werk. Binnen een jaar woont Barajas er nog, Beasly niet vrees ik.