Betogingen in Georgië tegen film over twee verliefde mannelijke dansers: regenboogvlag verbrand

AP/PN
In Georgië zijn er bij protesten tegen een film over twee verliefde mannelijke dansers 27 arrestaties verricht. Twee politieagenten raakten gewond toen ze voor de veiligheid instonden bij de première van de film ‘And then we danced'. Dat deelt het ministerie van Binnenlandse Zaken in Tbilisi mee. 

De tegenstanders van de film riepen volgens Georgische media “schande", gebruikten ook vuurwerk en verbrandden een regenboogvlag. De Amerikaanse ambassade in de ex-Sovjetrepubliek riep op om menigtes te vermijden, wegens het gevaar op geweld.


De film van de Zweedse regisseur Levan Akin is dit weekend te zien in vijf cinema's die onder politiebewaking staan. De organisatoren zeggen dat alle tickets de deur uit zijn. Het drama, dat zich in Georgië afspeelt, gaat over een opkomende danser van het nationaal ballet van Georgië in Tbilisi, die verliefd wordt op een andere student. De film ging dit jaar in première op het internationaal Filmfestival van Cannes.

Levan Gelbakhiani en Bachi Valishvili in ‘And Then We Danced’ (2019).
Photo News Levan Gelbakhiani en Bachi Valishvili in ‘And Then We Danced’ (2019).
Betogers verbranden een regenboogvlag.
EPA Betogers verbranden een regenboogvlag.
AP5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Kerstens

  Tja, die landen hebben nog een zeer lange weg voor de boeg!

 • paul piens

  Intolerantie viert hoogtij tegenwoordig!

 • Tina Colpaert

  Hoe belachelijk als het u niet aanstaat ga dan niet kijken maar laat andere mensen leven aub en hun zin doen!

 • Frank Van Santvoort

  Wat een bende idioten!

 • Adriaan De Backer

  Triest !!! En dit in de 21e eeuw !!! En dan zijn er nog mensen hier in het westen die durven te beweren dat gay prides niet nodig zijn .......