Betogers willen 'politieke gevangenen' vrij en blokkeren treinverkeer Barcelona

AFP
Honderden betogers hebben spoorwegen geblokkeerd in het voornaamste station van Barcelona. De meeste demonstranten zijn studenten die eisen dat gevangen zittende Catalaanse 'politieke gevangenen' worden vrijgelaten. 

Het treinverkeer van en naar het grote station Sants in het centrum van de stad is stilgelegd. De spoorwegmaatschappij heeft reizigers gevraagd het stationsgebouw te verlaten. De Spaanse politie heeft zich rond het stationsgebouw opgesteld.

De acties vormen onderdeel van een hele reeks blokkades,betogingen en stakingen woensdag in Catalonië, gericht tegen het ingrijpen van de Spaanse regering. Op tal van plaatsen zijn woensdag blokkades opgezet.

Maar volgens de Spaanse autoriteiten is aan de oproep van separatisten tot een staking maar beperkt gehoor gegeven. Alleen in de onderwijssector is relatief veel gestaakt. Circa 31,5 procent van het personeel in het Catalaanse onderwijs heeft woensdag het werk neergelegd.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erik Desloover

  treinverkeer in madrid blokkeren , nu zijn de catalanen de dupe ipv de spaanse regering

 • Jean De Grande

  Waarom staat politieke gevangenen tussen aanhalingstekens? Gaat onze extreem linkse pers het nog proberen te ontkennen?

 • René Schoeters

  Het spelletje is begonnen, voor de ene was het een grote opkomst voor de andere viel het allemaal nogal mee!

 • Jones Blackham

  Een paar mensen blokkeren de sporen en alles staat stil en onder welk,mom??? Daar kennen we in België alles van en vooral de sprafeloosheid ervan