Bestuurder rijdt voetgangers omver aan museum in Londen: 11 gewonden

Rv
Een bestuurder heeft mensen op het voetpad aangereden aan het Natural History Museum in Londen. Hij werd daarna gearresteerd. Er zijn verschillende (licht)gewonden. De Britse politie houdt het op een ongeval, geen terreur dus. In totaal vielen er elf gewonden. Negen onder hen werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens een verslaggever van de BBC, die ter plaatse is, zouden de verwondingen van de slachtoffers niet ernstig zijn. "Toen ik het museum verliet, zag ik een auto diagonaal de straat oversteken. Ik zag veel mensen wegrennen en ik zag ook enkele mensen op de grond liggen", klonk het.De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse: elf gewonden kregen de eerste zorgen ter plaatse toegediend. Ze hadden voornamelijk verwondingen aan het hoofd en de benen. Negen van hen werden naar het ziekenhuis gebracht. 

Twitter

Het incident vond plaats op Exhibition Road in South Kensington. Volgens een getuige waren er op dat moment al veel politieagenten aanwezig op straat. "Ik kwam uit de metro South Kensington en plots hoorde ik een politieagente roepen. Iedereen begon in paniek weg te lopen", zegt een getuige aan AFP.

Uit voorzorg werden drie musea geëvacueerd. Het gaat om het Natural History Museum, het Science Museum en het Victoria and Albert Museum.

reuters
Twitter
reuters
reuters
reuters
reuters18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANN LIMBOS

  De excuusdozen kunnen bovengehaald worden.

 • patrick claeys

  Gewoon een banaal ongeval dat vóór het IS-tijdperk alléén de plaatselijke kranten had gehaald. Meer niet.

 • cindy mertens

  Hallo, geen updates meer? Het was een banaal verkeersongeval en dat hebben ze kunnen nagaan met behulp van de camerabeelden. Bestuurder was ook gewond en hebben ze een uur of 4 vastgehouden en dan vrijgelaten. Sensatie.

 • Kim Henderiks

  Het kan ook gewoon van die "hopeloze" jongeren (of volwassen mens) of een mens met een psychische achtergrond zijn die door alle terreur (dat wel degelijk dezer dagen) gebeurd aangezet worden tot zo'n daden. Hoeft zeker geen terreur te zijn. Mensen worden tegenwoordig zo "gebrainwashed" door al de media

 • johan lanoot

  Misschien iets gekregen? Kan maar ook daarvoor is geen enkel bewijs, terrorisme is net zo goed mogelijk. Je kan het niet zomaar uitsluiten. De politie heeft toch de chauffeur? Behalve als iemand een attack heeft gekregen of het een oud mannetje of vrouw is die zich van pedaal heeft vergist, lijkt de hypothese van terreur me de meest logische. Waarom geeft men niet meer informatie vrij over de dader?