Bestuurder opent vuur op politie in Californië: agent overleden, moeder met tweeling op nippertje ontsnapt

AP
Bij een wilde schietpartij op een snelweg in Californië is gisterenavond een agent overleden en zijn twee andere gewond geraakt. Ook de schutter kwam om het leven.

De schietpartij deed zich voor op de Interstate 215 in Riverside County. Volgens een politiewoordvoerder lijkt het erop dat het incident ontstond aan een stoplicht, toen een politieagent op een motor een bestuurder tegenhield voor een overtreding. Op een bepaald moment opende de schutter dan het vuur.  De agent opende op zijn beurt het vuur, waarna tientallen kogels werden afgevuurd. 

Getuigen meldden intussen dat de andere automobilisten op de snelweg moeite hadden om de kogels te ontwijken. Zo vloog de voorruit van een auto waarin een moeder samen met haar tweeling zat aan diggelen. Een alerte ex-militair die in de wagen achter hen reed, kon de vrouw en haar kinderen tijdig in veiligheid brengen. Niemand van hen raakte gewond.

AP5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sobek Wessels

  Je Kan het tweede amendement wel aanpakken maar dan indirect ! Verbied de verkoop en het bezit van munitie ? Je mag een wapen bezitten maar geen kogels , dan omzeil je de wapen wetten ! ALs men de wapens niet aanpakt in dit land zal er nooit een einde komen aan de +30.000 vuurwapen doden elk jaar in dit land !?

 • Norbert Bauwens

  Het Wilde Westen heeft zijn naam nog niet ingeleverd.....Wanneer gaan die mensen daar eindelijk beschaafd worden ?????

 • Jonas Janssens

  en daar gaan we weer, herstart de klok maar tot het volgende schietincident...

 • DIRK RASSCHAERT

  Kogels ontwijken? Blijkbaar allemaal familie van Jackie Chan. Tientallen kogels? Hadden ze allebei automatische aanvalswapens bij zich? Zoals steeds korreltje zout? Nog maar eens een voorbeeld van het feit dat die wapenwet totaal verkeerd is. Als men voor een verkeersovertreding al op een politieagent begint te schieten!!

 • Michel Van Limbergen

  Het wordt met de dag erger, geweld a la volonté in het land van de Wild West!