Bestelwagen vol xtc-afval achtergelaten vlak over grens Maaseik

Gedumpte drugsvaten in een beek in Venlo (archieffoto).
anp Gedumpte drugsvaten in een beek in Venlo (archieffoto).
De brandweer is maandagavond uitgerukt naar het Nederlandse grensdorp Roosteren waar een grote hoeveelheid vermoedelijk xtc-afval is gedumpt. Volgens een woordvoerder van de brandweer hebben onbekenden er een bestelwagen achtergelaten die vol gestouwd is met vaten. Enkele vaten lekken.

De bestelwagen is achtergelaten langs de Maaseikerweg, vlak over de grens met ons land. Het voertuig heeft geen kentekenplaten. Dat kan er volgens de woordvoerder op wijzen dat het gestolen is. Specialisten van de brandweer proberen de lekkage te stoppen.

In de aan België grenzende Nederlandse provincies Limburg en Noord-Brabant en in Belgische grensgemeenten wordt met de regelmaat van de klok drugsafval gedumpt, vaak in de natuur. De gemeenten draaien vervolgens op voor de schoonmaak en de kosten.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rudy De Wever

    Je moet al veeeeeeeel pech hebben om hier politie tegen te komen, laat staan gecontroleerd worden zeker bij slecht weet dan stappen ze zeker niet uit.