Bestelwagen vol tieners crasht: vier doden en tien zwaargewonden

AFP
In het westen van Frankrijk zijn zaterdagnacht vier tieners om het leven gekomen toen de bestelwagen waarin ze van een feestje in het departement Morbihan terugkeerden, door een nog onbekende oorzaak van de weg raakte. Ze zaten met tien andere jongeren, allemaal minderjarigen, in de bestelwagen.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, betuigde "in deze beproeving al zijn steun" aan de gezinnen van de slachtoffers, tussen de 15 en 17 jaar oud. De bestuurder van de bestelwagen, geboren in 1998, is een van de tien gewonden en had geen rijbewijs. Het voertuig, een Citroën Berlingo, was geleend.

Er zijn al "twee duidelijke oorzaken voor dit ongeval, rijden zonder rijbewijs en de overlading van het voertuig", zei de adjunct-procureur van Vannes, Yann Le Bris, op een persbriefing in Rohan, de gemeente waar het drama gebeurde.

Geen enkele van de overlevenden, jongeren uit Rohan en omgeving, kon tot dusver verhoord worden vanwege hun toestand, aldus de magistraat. Preciseringen gaf hij daarover niet. Het ongeval gebeurde rond 1.30 uur op een recht stuk van de departementsweg 17.

Adjunct-procureur Yann Le Bris geeft tekst en uitleg aan de pers.
AFP Adjunct-procureur Yann Le Bris geeft tekst en uitleg aan de pers.
AFP
AFP