Beschuldiger Amerikaanse kandidaat-rechter Kavanaugh zal getuigen

Kandidaat-rechter Brett Kavanaugh bij zijn eerste hoorzitting in de Amerikaanse Senaat eerder deze maand.
AP Kandidaat-rechter Brett Kavanaugh bij zijn eerste hoorzitting in de Amerikaanse Senaat eerder deze maand.
De vrouw die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaanse kandidaat-rechter Brett Kavanaugh zal getuigen voor een Senaatscommissie. Dat zeggen haar advocaten. Ze hoopt donderdag al haar verhaal te mogen doen.

Christine Blasey Ford vertelde in een interview dat ze in 1982 op een bed is geduwd door een stomdronken Kavanaugh. Hij zou haar hebben betast en hebben geprobeerd haar kleren uit te trekken. De vrouw was in principe bereid daar een verklaring over af te leggen, maar er werd nog gesteggeld over de voorwaarden.

De advocaten van Blasey en de commissie onderhandelden onder meer over het aantal televisiecamera's dat aanwezig mag zijn. Ook willen de Republikeinen dat een externe jurist vragen stelt aan de vrouw, die op haar beurt wilde dat senatoren dat zelf doen.

Kavanaugh ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan het misbruik. Hij zegt graag te willen getuigen om zijn naam te zuiveren.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Daan Roos

  Ik ben niet blind hoor Peter. De democraten willen geen conservatieve rechter die tegen abortus als voorbehoedsmiddel is bv. En ze hebben intussen al een miljoen pagina's gekregen voor hun onderzoek. Zoek het maar op!

 • Peter Bonacasa

  Waarom houden de Republikeinen dan duizenden pagina's met gegevens achter, Daan. Een blinde kan zien dat hier iets vaag gebeurt, dat Trump absoluut zijn keuze wil doordrukken omdat Kavanaugh hem uit de wind zal zetten.

 • Daan Roos

  Tijdens zijn carrière en promoties in de gerechtelijke wereld, werden er al 10 talle keren een onderzoek naar zijn verleden gedaan. Nooit iets gevonden. En trouwens de FBI is niet bevoegd in deze dus. Dit lijkt eerder een zeer wanhopige poging.

 • Jan Ooms

  Vreemd toch. Republikeinen zitten van de dagen te roepen dat ze eerlijk willen zijn in deze zaak, maar ze willen niet dat de FBI dit onderzoekt. Ook een intressant punt, Christine Blasey Ford heeft al een leugendetector test succesvol afgelegd.

 • Frankske Uytenbroeck

  Wat een onzin... Iemand's carrière zou gefnuikt moeten worden door een enkele getuigenis, woord tegen woord, zonder enig bewijs, zonder politierapport, zonder niks? Nee.