Beschadigd whiskeymagazijn stort volledig in: rest van de 18.000 vaten dondert naar beneden

WLKY-TV, CBS Louisville via AP
AP WLKY-TV, CBS Louisville via AP
Een trieste update voor de liefhebbers van bourbon: twee weken na de eerste instorting in een whiskeymagazijn in Bardstown, Kentucky, is nu ook de rest van de in totaal 18.000 vaten naar beneden gedonderd. Er raakten geen mensen gewond, maar de puinhoop zal het bedrijf achter de distilleerderij, Sazerac, een fortuin kosten. Bovendien wordt gevreesd dat er opnieuw whiskey lekt in naburige waterwegen.

Medewerkers die aanvankelijk dagen lang bezig met de opkuis van de eerste instorting, kunnen nu herbeginnen. Er ligt "een berg van whiskeyvaten", zegt woordvoerder van de plaatselijke nooddienst tegen CBS. Het is niet bekend hoeveel van de 18.000 vaten nog gered kunnen worden. Mogelijk sloeg een deel te pletter. Volgens het bedrijf bevatten de vaten "een mix van verschillende gedistilleerde producten van verschillende leeftijden".

Nadat op 22 juni een deel van het magazijn uit de jaren 40 naar beneden stortte, werd het gebouw nochtans gestut. De reparatiewerken bleken tevergeefs. Nog altijd is niet duidelijk wat de eerste instorting veroorzaakte.

Dode vissen

Het vorige incident zorgde er ook voor dat er whiskey weglekte naar enkele kanalen in de buurt. Tussen de achthonderd en duizend vissen stierven toen aan de vervuiling. Een woordvoerder van de distilleerderij verklaart aan CBS dat medewerkers nu snel handelen om eventuele lekken te beperken en watervervuiling te vermijden.

Bekijk ook:
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • oswald billiet

  Zo te zien is dit nog geen totale ramp. De stevigheid van de houten vaten schijnt de whiskey grotendeels gered te hebben. Gelukkig maar.

 • Patrick Jonkers

  Hopelijk 18000 mensenlevens gered...

 • Joseph Van Gool

  Slechts een paar woorden gelden hier, EEUWIG ZONDE.

 • James Lord

  schit al diene goeie godendrank voor de vissen , had een vis willen zijn.

 • Joske Martens

  Drooglegging is terug, maar ja dat is Amerika.