Beruchte misdadiger die spectaculair uit gevangenis ontsnapte met helikopter na maandenlange klopjacht gevat

Faïd werd op 1 juli bevrijd uit de gevangenis van Réau, nabij Parijs, door gangsters die een helikopter van een vliegschool kaapten.
EPA Faïd werd op 1 juli bevrijd uit de gevangenis van Réau, nabij Parijs, door gangsters die een helikopter van een vliegschool kaapten.
De beruchte misdadiger Rédoine Faïd is gevat. Dat melden Franse media op basis van politiebronnen. Hij werd na een maandenlange klopjacht opgepakt in Creil, ten noorden van Parijs. 

De 46-jarige Fransman ontsnapte begin juli op spectaculaire wijze uit de gevangenis van Réau. Hij wist te ontsnappen met steun van kompanen van buiten de gevangenis. 

Om de aandacht van het gevangenispersoneel af te leiden, meldden enkele gewapende mannen zich eerst bij de ingang van de gevangenis. Ze eisten de vrijlating van de crimineel. Tegelijkertijd landde er een helikopter op de binnenplaats van de gevangenis. Gangsters hadden een helikopter van een vliegschool gekaapt en dwongen de piloot om op de enige binnenplaats te landen die geen afrastering had. Met dat toestel wist Faïd te ontsnappen. Minister van Justitie Nicole Belloubet zei destijds dat de ontsnapping allicht al lange tijd voorbereid werd.

Faïd moet een straf van 25 jaar uitzitten voor een mislukte gewapende overval in 2010 waarbij een politievrouw werd gedood, evenals een straf van tien jaar voor een eerdere ontsnapping met behulp van explosieven in 2013. 

Politie bij het appartement waar Faïd geklist werd.
AFP Politie bij het appartement waar Faïd geklist werd.

Volgens de regionale radiozender France Bleu werd hij vannacht opgepakt na een politie-inval in een appartement in Creil. Er werden ook wapens gevonden tijdens de actie, die vlekkeloos verliep. Hij werd gearresteerd samen met drie andere mensen, waaronder een van zijn broers.

Redoine Faïd.
AP Redoine Faïd.
EPA3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jef Heffens

    Geef hem nog 20 jaar extra voor ontsnapping.

  • maurice snelders

    De criminelen zijn blijkbaar goed georganiseerd. Nu politie en justice nog.

  • Hedwig Jacobs

    Hij was nog niet volledig ingeburgerd, nu gaan ze er verder aan werken.