Beruchte gevangenis van Mexico sluit de deuren

AFP
In het noorden van Mexico is vandaag de gevangenis ‘Topo Chico’ in de stad Monterrey gesloten. De instelling was 76 jaar lang operationeel en gold als één van de gewelddadigste gevangenissen van Mexico. 

In februari 2016 kwamen in de beruchte instelling nog 49 mensen om het leven tijdens hevige gevechten tussen vijandige bendes. In 1980 werd de directeur van de gevangenis vermoord bij een muiterij. Volgens de nationale mensenrechtencommissie hadden de autoriteiten de controle over de gevangenis verloren.

Jaime Rodriguez, de gouverneur van de deelstaat Nuevo León, verzegelde de hoofdingang van de gevangenis vandaag met een hangslot. Meer dan 4.500 gedetineerden werden naar andere gevangenissen gebracht, ook vandaag nog werden de laatste gevangenen verplaatst. 

De gevangenis gaat nu dienst doen als archief voor de provinciale regering en als cultureel centrum. Op het terrein zal ook een park worden aangelegd en een theater worden gebouwd.

AFP
AFP
AFP
AFP
Gedetineerden werden overgebracht naar andere gevangenissen.
REUTERS Gedetineerden werden overgebracht naar andere gevangenissen.
REUTERS
REUTERS
REUTERS
AFP
AFP
AFP
AFP2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Johan Coppens

    Ik dacht dat de deuren van een gevangenis altijd gesloten waren.....

  • Jos Plessers

    Ietwat anders dan hier in BELGIË!Niet dat ik er wil vertoeven,verre van.