Beroemde Sagrada Familia in Barcelona weer open ondanks lockdown in Catalonië

Sagrada Familia in Barcelona
AP Sagrada Familia in Barcelona
De wereldberoemde kerk Sagrada Familia in Barcelona is vandaag voor het eerst in bijna vier maanden heropend voor het publiek.

Als eersten mogen mensen die zich inzetten voor de bestrijding van het Covid-19-virus twee weekends de basiliek bewonderen. Normaal is de nog steeds niet afgebouwde kerk gevuld met toeristen die vaak lang hebben moeten wachten om naar binnen te kunnen. De bouw van de kathedraal werd gestart in 1882.

De aartsbisschop van Barcelona, Joan Josep Omella, verwelkomde de eerste gasten, onder wie zorgverleners, medici en politiemensen. Het kunstzinnige bouwwerk van de Spaanse architect Antoni Gaudí (1852-1926) sloot als gevolg van het coronavirus.
Het is een kerk die al meer dan 130 jaar in aanbouw is en waar pas vorig jaar officieel een bouwvergunning voor is afgegeven door de stad. Volgens de laatste plannen moet de kerk in 2026 helemaal klaar zijn.

De regio Catalonië, waar Barcelona de hoofdstad van is, heeft vandaag uit vrees voor een nieuwe uitbraak van het virus een gebied waar circa 210.000 mensen wonen, in en rond de stad Lérida, geïsoleerd. Mensen mogen er voorlopig niet in of uit zonder geldige reden.

Kaart van Spanje met Barcelona, zie geel gemarkeerd.
Shutterstock Kaart van Spanje met Barcelona, zie geel gemarkeerd.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patrick Weyers

    Barcelona is niet in lockdown. De regio in lockdown ligt 150km verder.