Beroemde Chinese beklimmer van wolkenkrabbers stort neer: "Hij had geld nodig voor huwelijk en voor zieke moeder"

Weibo
Wu Yongning had een miljoen volgers op de Chinese sociaalnetwerksite Weibo. Hij postte er veel bekeken korte video's van gewaagde stunts die hij zelf uithaalde. Hij beklom vooral wolkenkrabbers, zonder enige veiligheidsuitrusting. Dat is de 26-jarige durfal uiteindelijk fataal geworden.

In november kwamen er plots geen nieuwe bijdragen meer van Yongning op Weibo. Zijn fans waren ongerust. Terecht, zo blijkt. De stuntman overleed op 8 november na een val van een gebouw van 62 verdiepingen, het Huayuan Hua Centre in Changsha. 

Volgens een familielid was Yongning aan zijn laatste klim begonnen om zo'n 12.800 euro binnen te rijven. Daags nadien zou hij zijn vriendin ten huwelijk vragen. "Hij had het geld nodig voor zijn trouwfeest en voor de medische behandeling van zijn zieke moeder", zegt zijn stiefoom in de South China Morning Post.

Gemengde reacties

Yongning waarschuwde zijn volgers altijd om de levensgevaarlijke stunts niet na te doen. Zelf was hij een getrainde vechtsporter, die vroeger ook tv- en filmwerk had gedaan. Maar hij verdiende meer geld met zijn exploten op social media.

Daar waren de reacties op zijn dood gemengd. Sommigen vonden dat Yongning te ver ging door zijn leven op het spel te zetten. Iemand anders was dan weer "sprakeloos" omdat de twintiger het voor zijn zieke moeder zou gedaan hebben. 
61 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Danny Maenhaut

  Vandaag de dag kan je niet extreem genoeg doen, tot... je het extreme niet kan verslaan, maar omgekeerd. Wie zoekt, die vindt... vroeg of laat !

 • Debby Memphis Athena

  Kelly verlinden 1x per week met moeite gewassen worden...verkommeren met een vuile pamper...op dat gebied weet je over spreekt. Voor de rest deel ik uw mening

 • Kelly Verlinden

  Die heeft ten minste geleefd en zijn doel was nobel. Die moet ten minste niet verkommeren in een rusthuis met een vuile pamper aan en waar hij met moeite 1x per week gewassen wordt tot hij sterft. Iedereen die kwaad van hem spreekt zou zich moeten schamen want je kent hem niet eens en hij heeft nooit iemand kwaad gedaan, integendeel zelfs. Rest in peace, je was een uitzonderlijk mens.

 • Jack Vanderveen

  26 jaar lang is deze sukkel voor niks gevoed geworden. Maar wees blij, sommigen worden meer dan 100 jaar gevoed voordat ze sroppen met eten. Veel erger.

 • Jurgen Van Den Bergh

  Als je onophoudelijk aan de deur van het lot gaat aankloppen dan gaat het lot op een gegeven moment wel eens opendoen.