Bernie Sanders verdiende miljoenen aan zijn boeken

Bernie Sanders werd miljonair door de verkoop van zijn boeken.
AFP Bernie Sanders werd miljonair door de verkoop van zijn boeken.
De Democratische senator Bernie Sanders (77) heeft de afgelopen drie jaar meer dan 2,5 miljoen dollar verdiend. Dat blijkt uit zijn belastingaangiften die hij heeft openbaargemaakt. De linkse kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020 zet zich doorgaans af van de rijken, die in zijn ogen te veel macht bezitten.

Sanders en zijn vrouw Jane hadden in 2018 een gezamenlijk bruto-inkomen van meer dan 560.000 dollar. Het jaar daarvoor was het gezamenlijk inkomen ruim 1,1 miljoen en in 2016 ongeveer 1 miljoen dollar. Een groot deel daarvan verdiende het stel met de verkoop van de boeken die Sanders schreef na zijn gooi naar het presidentschap in 2016.

De senator gaf eerder al toe dat hij miljonair is, maar excuseerde zich daar niet voor. “Als je een bestseller hebt geschreven, kan je ook miljonair worden”, zei hij tegen The New York Times.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel Tichmann

  Bernie Sanders zg "bestseller" is lachwekkend; "Onze Revolution,” 300.000 hardcover exemplaren verkocht aan Universiteiten en Bibliotheken. "Samen Sterker:. Een blauwdruk voor de Toekomst van Amerika” Een bescheiden 10.000 exemplaren in paperback verkocht, volgens Nielsen BookScan book-sales tracker. Neem bv, J. K. Rowling verkocht 500 miljoen boeken van "Harry Potter and the Philosopher's Stone" in de eerste aflevering.

 • Jacques-Philippe Leclerc

  Kapitalisme heeft altijd nog steeds een zeer goede naam, en meestal is dat vanwege economische vooruitgang. Want wat is er eigenlijk mis met een vrije transactie tussen twee partijen? Als deze vrij is zullen beide partijen er voordeel aan hebben. Via de vrije markt dienen wij anderen door ons eigenbelang te dienen.Vandaar is het kapitalisme de grote overwinnaar van de ideologische strijd in deze 21ste eeuw. Want de bevolking heeft genoeg van linksdenkende eeuwige armoede en ellende.

 • Jos Vercammen

  Rijk zijn is geen misdaad. Het hangt alleen af van de manier waarop je fortuin maakte. Als dat met legale middelen gebeurde, dan zie ik geen probleem. Natuurlijk zal rechts alles in het werk stellen om het te laten overkomen alsof Sanders zijn dollars op een bedenkelijke manier heeft vergaard. Ook jaloezie en afgunst zullen bij velen, ongeacht hun politieke overtuiging, een belangrijke rol spelen om Bernie Sanders in een twijfelachtig daglicht te stellen.

 • Gerry Cle

  In tegenstelling tot sommigen maakt Sanders WEL bekend hoeveel hij verdiend. Dat hij door zijn boeken en lezingen zelf miljonair is geworden neemt niet weg dat hij van mening mag zijn dat miljonairs teveel macht hebben.

 • Jozef Hendrickx

  Mijnheer Dobbelaere , het is voor een presidentskandidaat niet verplicht om zijn belastingaangifte bekend te maken dus waarom zou Trump het dan doen ? Ben wel benieuwd of Obama zijn belastingaangifte nog openbaar maakt met de honderden miljoenen die hij intussen als ex president verdient met wat gawauwel en etentjes .