Bernie Sanders overweegt zich kandidaat te stellen voor presidentsverkiezingen van 2020

AP
Bernie Sanders overweegt om zich in 2020 opnieuw kandidaat te stellen voor de presidentsverkiezingen in de VS. Hij wil dit doen "als hij het best geplaatst is" om de Republikein Donald Trump te bekampen, verklaarde hij aan New York Magazine.

Sanders was bij de vorige verkiezingen twee jaar geleden ook al kandidaat voor de Democraten, maar moest tijdens de voorverkiezingen het onderspit delven tegen Hillary Clinton. Sanders zetelt nu als onafhankelijke in het Amerikaanse Congres.

Hij sluit niet uit dat hij zich opnieuw kandidaat stelt. "Als blijkt dat ik de beste kandidaat ben om Trump te bekampen, dan zal ik waarschijnlijk kandidaat zijn. Maar als iemand anders opduikt die het om één of andere reden beter zou doen dan ikzelf, dan zal ik alles doen om ervoor te zorgen dat hij of zij verkozen wordt", verklaarde de 77-jarige senator uit Vermont. 

Bernie Sanders wees erop dat hij geen miljonairskind is van wie de ouders willen dat hij president van de VS wordt. "Ik sta 's ochtends niet op met het brandend verlangen om president te zijn".

Sanders was in 2016 met zijn relatief linkse programma erg populair bij de jeugd. Dinsdag brengt hij een nieuw boek uit waarin hij een blik werpt op de toekomst: ‘Where we go from here: Two years in the resistance’

Sanders hekelt de verdeeldheid die Trump zaait met zijn demagogische discours en pleit ervoor jongeren te verenigen rond een progressief programma.

Trump liet eerder al verstaan dat hij kandidaat is voor een tweede termijn. 
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric Grosemans

  Kan beter aan zijn kist beginnen te denken. Maar dat geld ook voor Trump, want die is niet veel jonger. Eigenlijk zou iemand van 70 zich nog wel kandidaat mogen stellen, maar voor max 1 regeringsperiode. Anders loopt ge kans om met een seniele president te zitten.

 • Fons Casteels

  Amerika heeft al tientallen jaren twee blokken: de Democrats en de Republicans. Nu eens winnen de Democrats, dan winnen de Republicans. En bij de volgende verkiezingen is het andersom. De linkse main stream media hebben dit nooit "verdeeldheid" genoemd - terwijl het dat uiteraard wél was. Maar nu Trump heeft gewonnen, nu is het elke keer "Trump zaait verdeeldheid".

 • René Schoeters

  Waar blijven sommige mensen al die energie halen!

 • leppens victor

  Met het woord progressief op zich is niets mis,maar de rood-groenen hebben het woord zodanig verkracht dat het bij een groot publiek weerzin oproept. mvg.

 • paul van de velde

  77 en over 2 jaar verkiezing en dan 79 zijn dan droom je toch dat je ooit president zou willen zijn. Dan droom ik dat ik het verzorgingshuis kan betalen. Maar het zal bij dromen blijven. Ben geen politieker geweest in mijn slaven leven.