Bermuda, Barbados en Aruba van Europese lijst belastingparadijzen: deze 12 zijn nog over

Shutterstock
De Europese ministers van Financiën schrappen vrijdag drie landen van de zwarte lijst van belastingparadijzen. Het gaat om Bermuda, Barbados en Aruba, dat zijn fiscale wetgeving heeft aangepast. Op de lijst staan nu nog 12 landen.

De zwarte lijst is alleen voor landen buiten de EU en werd in december 2017 geïntroduceerd na onthullingen over belastingschandalen in de Panama Papers en de Paradise Papers. Het gaat om landen die (bijna) geen vennootschapsbelasting heffen, niet transparant zijn en niet “welwillend” staan tegenover de strijd tegen belastingontwijking.


Op de zwarte lijst staan nu nog Amerikaans-Samoa, Belize, Dominica, Fiji, Guam, de Marshalleilanden, Oman, Samoa, Trinidad en Tobago, de Verenigde Arabische Emiraten, de Amerikaanse Maagdeneilanden en Vanuatu.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Filip Vanlaeken

    En waar zitten de miljarden ? Ierland, Nederland, BVI British Virgin Islznds, en natuurlijk de USA. Maar die staan sterk en dus deze nepmaatregel, wang ondertussen betalen de grootste bedtijven in de wereld Apple, Facebook, Google, Amazon etc nog steeds een peulschil aan belastingen. Dit is als een dopingban bij de pre-miniemen. Goed gedaan Europa, flink zo... nu nog snel een dineetje met de lobbyisten !