Berlusconi komt waarschijnlijk op voor Europese verkiezingen

AFP
De gewezen Italiaanse premier Silvio Berlusconi stelt zich waarschijnlijk verkiesbaar bij de volgende Europese verkiezingen. Dat heeft partijgenoot en voorzitter van het Europees Parlement Antonio Tajani gezegd. Berlusconi zelf reageerde hier nog niet op.

De omstreden Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi stelt zich waarschijnlijk kandidaat voor de Europese verkiezingen van volgend jaar. Dat heeft Antonio Tajani, voorzitter van het Europese parlement, gezegd aan de Italiaanse krant La Stampa. Tajani, een partijgenoot van Berlusconi, heeft de 81-jarige politicus zelf gevraagd zich verkiesbaar te stellen “Ik heb hem gevraagd om op te komen in de Europese verkiezingen. Ik denk zelfs dat hij de lijst moet trekken”, zei hij zelfverzekerd. “Ik denk ook dat hij van plan is om het daadwerkelijk te doen. Volgens mij was hij erg ingenomen met mijn verzoek.”

Berlusconi stelde zich in het verleden al vier maal kandidaat bij de Europese verkiezingen. Daarvan eindigde hij maar één keer in het halfrond. De andere drie keren stond hij zijn plaats af aan een partijgenoot. Tot voor kort mocht hij geen openbare functie meer uitoefenen wegens een veroordeling voor belastingsfraude. In mei werd dat verbod opgeheven door het gerecht.

Berlusconi zelf heeft de uitspraken van Tajini nog nog niet bevestigd.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Dat iemand denkt dat een Berlusconi zich kandidaat kan stellen voor een verkiezing in het Europees Parlement, zegt meer over het Europees Parlement dan om het even wat. En met ons geld. Nit te geloven!

 • jean petermans

  Hij heeft blijkbaar om de één of andere reden weer immuniteit nodig zeker.

 • Mark Wijgers

  Join the team !

 • Geens Rik

  Als ze in dat parlement alle politiekers die in hun eigen land uitgespuwd werden of er gewoon niet meer aan den bak komen buiten gooien, dan zit daar plots geen volk meer. Dus waarom zou Berlusconi daar nu misstaan?

 • Van Eersel Guy

  Daar kan duidelijk "alles"!