Berlusconi huurde erotische danseressen tijdens bezoek aan Brazilië

UNKNOWN
De Italiaanse premier, Silvio Berlusconi, zou deze week op een officiële reis naar Brazilië een feestje gebouwd hebben op zijn hotelkamer in het gezelschap van zes erotische danseressen. In zijn gekende stijl beloofde hij de vrouwen jobs op de Italiaanse televisie, melden de media.

Silvio Berlusconi was deze week op officieel bezoek in Brazilië waar hij zou praten met zakenlui en de Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva. Maandag zou hij op zijn hotelkamer genoten hebben van een privé-optreden van erotische danseressen die onder meer een paaldans ten tonele brachten. De entourage van Berlusconi ontkent de geruchten niet, maar stelt dat de premier genoot van een spektakel van "typisch Braziliaanse folklore".

Paaldanseressen
Eén van de danseressen, Alexandra Valenca, zei echter dat ze een erotische dans voor Berlusconi moest uitvoeren. Hij zou haar en andere vrouwen uitgenodigd hebben voor een diner in zijn suite. Daar vertelde hij hen over programma's op zijn televisiezenders en dat hij op zoek was naar een paar knappe Braziliaanse meisjes. Valenca zou de kamer na haar optreden verlaten hebben, maar het feestje met de andere vrouwen ging nog even door.

Folkore

De medewerkers van Berlusconi ontkennen wel dat het om erotische danseressen ging. Ze stellen dat de vrouwen op deze manier aandacht in de media willen krijgen. Toch blijkt dat Valenca zich op haar website bijvoorbeeld wel degelijk promoot als paaldanseres. Er staan ook verschillende foto's op de site waarop ze in bikini poseert.

Berlusconi was duidelijk in vorm tijdens zijn bezoek aan Brazilië. Zo stelde hij dat hij zeker 120 jaar zou worden. En sinds zijn echtgenote van hem wil scheiden, zou hij naar eigen zeggen al een hoop huwelijksaanzoeken gekregen hebben. (gb)

UNKNOWN
UNKNOWN