Berlusconi: "Alle illegale immigranten in Italië zijn misdadigers"

Vermoedelijk dienen Berlusconi's uitspraken een electoraal doel.
REUTERS Vermoedelijk dienen Berlusconi's uitspraken een electoraal doel.
Migranten zonder papieren die de voorbije jaren in Italië zijn aangekomen, zijn allen "misdadigers", want zij kunnen onmogelijk een reguliere job bemachtigen. Dat heeft oud-premier Silvio Berlusconi gesuggereerd in een vandaag gepubliceerd interview met de krant Il Foglio. De stoere uitspraak van Il Cavaliere houdt allicht verband met de verkiezingen in maart in Italië.

Berlusconi haalt in het interview een cijfer aan van "minstens 500.000 illegalen" in de Laars - allen aangekomen "door de schuld van linkse regeringen (in Rome, nvdr)". 

"Zwartwerk, prostitutie, overvallen, drugshandel"

De gedachtegang van Berlusconi gaat als volgt: die mensen maken geen kans op een reguliere job, dus moeten ze om te overleven de wet breken. En dat doen ze door "zwartwerk, prostitutie, overvallen, drugshandel, diefstal enzovoort". "Natuurlijk heb je dan schrik van hen", beklemtoonde Sua Emittenza zijn xenofobie. 

Electoraal doel

Berlusconi's uitspraken hebben vermoedelijk een electoraal doel. Hoewel hij zelf geen politiek mandaat meer mag bekleden nadat hij schuldig is bevonden aan belastingontduiking, ijvert hij voor een zege op 4 maart van zijn rechtse Forza Italia-partij, die een grootscheepse alliantie nastreeft met de extreemrechtse partijen Lega (de voormalige Lega Nord) en Fratelli d'Italia (Broeders van Italië, genoemd naar het Italiaanse volkslied). Die alliantie zou, volgens de jongste peilingen, 35 procent halen bij de verkiezingen en, mocht die score oplopen tot 40 procent, mogelijk zelfs een meerderheid in het parlement behalen.
52 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jean-pierre rejek

  Wel laat dat ze het nu pas door hebben ,dus hier zal het nog even duren denk ik .

 • Karel Van Geel

  De man heeft gelijk, ze zijn illegaal in Europa en dus in overtreding en kunnen enkel door middel van misdaad in hun noden voorzien. Dat dit het gevolg is van links wanbeleid weet het kleinste kind maar we mogen ook de stommiteiten van Miss Wir Schaffen Das niet vergeten te vermelden.

 • gunther Miechielssens

  Senor Bonacasa. Ik wens niet als idioot te worden bestempeld. Ik wil trouwens ook iedere redelijke discussie aangaan met aanhangers met links gedachtengoed. Jammer dat ze doorgaans qua intellect worden weggeblazen, net door hun verstard denken. Feiten worden dan nog enkel beantwoord met holle slogans.

 • james vroman

  de pot verwijt de ketel ...vies oud mannetje ...

 • Ricci Latte

  Ik heb hem nooit gemogen maar nu geef ik toe dat hij toch één keer de waarheid spreekt (waarschijnlijk uit eigenbelang om weer zijn intrede in de politiek te doen maar oké...).