Berlusconi (82) opgenomen in ziekenhuis met nierproblemen

REUTERS
De voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi is deze ochtend opgenomen in het San Raffaele-ziekenhuis in Milaan vanwege een nierkoliek. Berlusconi was vier keer premier van Italië.

De 82-jarige Berlusconi werd om 10 uur met een ambulance naar hetzelfde ziekenhuis gebracht waar hij in 2016 na een beroerte een open hartoperatie onderging. Medische onderzoeken vinden momenteel nog plaats.

Een lid van zijn entourage zegt aan de krant Corriere della Sera dat hij pijn in zijn nieren voelde, wellicht veroorzaakt door nierstenen. De voormalige premier zou wel nog steeds van plan zijn om deze namiddag om 14 uur de voorstelling van de Forza Italia-kandidaten voor de Europese verkiezingen bij te wonen.

Il Cavaliere is zelf ook kandidaat bij de aankomende Europese verkiezingen. Berlusconi werd in 1994 voor het eerst Italiaans premier en is nog steeds de sterke man van het centrumrechtse Forza Italia.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Lisette Theunis

    De verpleegsters werden reeds gewaarschuwd.

  • Daniel Collier

    Als het waar is dat hij nierstenen heeft dan zal hij daar om 14h niet zijn.