Bengalese justitie spreekt 16 doodstraffen uit voor moord op tienermeisje in koranschool

Vrouwen houden een foto vast van het negentienjarige meisje Nusrat Jahan Rafi. Zij werd levend verbrand nadat ze een klacht tegen het hoofd van een koranschool had ingediend voor seksuele aanranding.
AFP Vrouwen houden een foto vast van het negentienjarige meisje Nusrat Jahan Rafi. Zij werd levend verbrand nadat ze een klacht tegen het hoofd van een koranschool had ingediend voor seksuele aanranding.
In Bangladesh heeft een rechtbank zestien lieden tot de doodstraf veroordeeld voor de moord op een negentienjarig meisje. Ze hadden haar levend verbrand nadat ze een klacht tegen het hoofd van een koranschool had ingediend voor seksuele aanranding.

De veroordeelden hadden het meisje gevraagd haar klacht tegen het schoolhoofd in te trekken. Toen ze weigerde, werd ze met benzine overgoten en in brand gestoken. Het meisje overleed vijf dagen later ten gevolge van de verwondingen.

De affaire heeft het Aziatische land op zijn kop gezet. Alle beschuldigden hebben onschuldig gepleit. De helft van hen zegt dat de speurders hen hebben gedwongen een proces-verbaal te tekenen waarin ze bekentenissen aflegden, sommigen gewagen van foltering.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lieven Cleymans

    Dat is justitie. Hier krijgen moordenaars een club Med behandeling met tv, internet, halal eten, gratis ziekenzorg, gratis advocaat,...

  • Leonarda Van Opbroecke

    Amnesty International en mensenrechtenorganisaties zullen zich wel gaan moeien dat doodstraf niet toelaatbaar is, zeker? Tegenwoordig moet je van niets verschieten.