Bende uitgekookte Franse autodieven gebruikt Belgische autowrakken

PHOTO_NEWS
Een grootschalige handel in gestolen auto's is opgerold in het noorden van Frankrijk, zo bericht de lokale krant La Marne. Er was ook een link met ons land: de autohandelaars maakten gebruik van Belgische autowrakken om hun diefstal te verdoezelen.

Een 90-tal agenten zijn dinsdag binnengevallen op verschillende plaatsen in het departement Oise, ten noorden van Parijs. Een tiental verdachten werd ondervraagd. Het is niet bekend of er ook Belgen bij betrokken zijn. Bijna veertig gestolen voertuigen werden teruggevonden, net als een grote hoeveelheid cannabis en cash geld.

Het onderzoek naar de handel in gestolen auto's startte in augustus 2013, toen de eigenaar van een gestolen wagen zijn voertuig op de website Leboncoin te koop zag staan.

De dieven gingen goed georganiseerd te werk: om de diefstal van het voertuig te verdoezelen, maakten ze gebruik van Belgische autowrakken van hetzelfde merk. De gestolen auto kreeg het Belgische chassisnummer en was dus weer verkoopbaar. De verdachten zijn voorlopig opgesloten, aldus La Marne.