Bende gespecialiseerd in diefstal uit rijdende vrachtwagens opgerold

De dieven haalden halsbrekende stunts uit om in de vrachtwagens te klauteren.
Shutterstock De dieven haalden halsbrekende stunts uit om in de vrachtwagens te klauteren.
Een tienkoppige bende die gespecialiseerd was in het stelen van ladingen uit vrachtwagens terwijl die aan kruissnelheid op de snelweg reden, is in het Franse departement Loiret ontmanteld. Dat meldt de gendarmerie vandaag.

De dieven die afkomstig zijn uit Roemenië, worden ervan verdacht in totaal 21 nachtelijke overvallen gepleegd te hebben in vijf Franse regio's. Ze maakten cosmetica, tabak en multimediaproducten buit, goed voor een geschatte waarde van meer dan 3,5 miljoen euro. Er werd een onderzoek gestart en de op 6 november opgepakte bende werd in beschuldiging gesteld en opgesloten.

De eerste overval werd tijdens de lente van 2018 vastgesteld door het Centrale Bureau tegen Rondtrekkende Criminaliteit (OCLDI). Toen achtervolgden de misdadigers een vrachtwagen vanaf een opslagplaats tot op de snelweg. Eenmaal de vrachtwagen op kruissnelheid kwam, positioneerden de dieven een van hun voertuigen zo dicht mogelijk achter de achterdeuren van de vrachtwagen, aldus de politie.

Vervolgens klom een van hen op de motorkap om de deuren van de vrachtwagen open te breken en in de aanhangwagen te kruipen. De dozen met de vracht werden uit de vrachtwagen geworpen en opgevangen door een voertuig dat er speciaal voor ontworpen was. De vrachtwagenchauffeur was er zich in principe niet bewust van.

De operatie om de bende te onderscheppen mobiliseerde meer dan 80 militairen. Zij konden 420.000 euro aan gestolen goederen terugvinden en namen vijf voertuigen in beslag.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Carlo Vonckx

    Dat ze die waardevolle goederen laten rijden door vervoerders die er gespecialiseerd in zijn. Maar nee het moet allemaal zo goedkoop mogelijk vervoerd worden en dan gaan ze banken.

  • Tony Van De Perre

    Fast and Furious! Mad Max!

  • Bjorn Eeckhout

    Inspiratie opgedaan door de film The Fast&The Furious????