Bemanningsleden 'corona-cruiseschip' vrezen voor hun veiligheid: "Dit is een nachtmerrie”

EPA
Bemanningsleden van het cruiseschip Diamond Princess klagen dat te weinig wordt ondernomen om hen te beschermen tegen het nieuwe coronavirus. "Dit was mijn droombaan, maar het is een nachtmerrie geworden", zegt een Indiase scheepskok tegen de krant Washington Post.

Aan boord van het schip voor de kust van Japan bevinden zich 135 mensen met het virus. Passagiers worden uit voorzorg geïsoleerd en moeten doorgaans op hun kamers blijven. Personeelsleden klagen in de krant dat zij gewoon moeten doorwerken en in hun ogen onvoldoende worden beschermd.

"Als de passagiers worden geïsoleerd, waarom wij dan niet?", vraagt de kok zich af. Bemanningsleden zouden eten in dezelfde ruimte en ook dezelfde toiletten gebruiken. De Japanse autoriteiten hebben bevestigd dat tien bemanningsleden het virus hebben: twee Oekraïners en acht mensen uit de Filipijnen.

Een ander Indiaas bemanningslid heeft een video op Facebook gezet waarin hij zijn regering en de VN om hulp vraagt. Hij wil dat alle bemanningsleden worden getest. Ook een derde medewerker zegt zich grote zorgen te maken. "Ik zit hier vast en weet niet of ik nog levend thuis ga komen."

Het Japanse ministerie van Volksgezondheid zegt dat de zorgen van bemanningsleden bekend zijn. Er wordt al gekeken naar maatregelen om de situatie aan boord te verbeteren.

EPA
REUTERS10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • wilfrid haesen

  Is er een film in de maak?

 • Peter Simons

  En zo zal de verspreiding stilletjes verder gaan !

 • Jef Pauwels

  Heb nooit begrepen wat er leuk is om met 5000 mensen op zo'n boot te zitten. Mij krijgen ze daar nooit op.

 • jean gregoor

  Blijf van zo een grote schepen weg. Een met diarree en de dag later met 3000 op de pot.

 • Marianne Van den Lemmer

  Binnenkort vliegen er minder vliegtuigen, en wie durft nu nog mee op cruise? Volgend jaar de luchtkwaliteit verbeterd.