Bemanning door Iran opgebrachte tanker ‘is gezond’

De benaming van de Stena Impero maakt het goed volgens de rederij. Bovenstaand beeld is opgenomen op 23 juli door de Iraanse staatstelevisie.
AFP De benaming van de Stena Impero maakt het goed volgens de rederij. Bovenstaand beeld is opgenomen op 23 juli door de Iraanse staatstelevisie.
De rederij van de Stena Impero, de olietanker die onder Britse vlag vaart en door Iran wordt vastgehouden, heeft zaterdag in een verklaring gezegd dat de bemanning van het schip in goede gezondheid verkeert.

Het schip is volgens de reder bezocht door leden van de Indiase, Russische en Filipijnse ambassade. die een ontmoeting hadden met crewleden uit de betreffende landen. "We hopen dat de situatie snel kan worden opgelost. En dat we in een open dialoog met de autoriteiten van de betrokken landen het vrijgeven van het schip en de bemanning kunnen realiseren", stelt de reder.

De Stena Impero werd 19 juli door Iraanse veiligheidstroepen in beslag genomen en aan de ketting gelegd. De veronderstelling is dat dit een Iraanse wraakactie is voor de inbeslagname van een Iraanse tanker door het Verenigd Koninkrijk twee weken eerder.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Kaveh Ahangar

    En hoe is het met de bemanning van Grace 1 die door Gibraltar aangehouden is/zijn? De eerste paar dagen hebben ze de captain in gevangenis gestoken als of hij iemand vermoord had. Zeer knap van de Iraanse justitie die ten minste geen enkel bemanning in gevangenis gestoken hebben en hen gevraagd hebben om op hun eigen schip te blijven. Verder hebben ze hen voeding enz... gegeven. Hoe behandelen de Engelsen de bemanning van Grace 1???