Bemanning door Iran opgebrachte tanker ‘is gezond’

De benaming van de Stena Impero maakt het goed volgens de rederij. Bovenstaand beeld is opgenomen op 23 juli door de Iraanse staatstelevisie.
AFP De benaming van de Stena Impero maakt het goed volgens de rederij. Bovenstaand beeld is opgenomen op 23 juli door de Iraanse staatstelevisie.
De rederij van de Stena Impero, de olietanker die onder Britse vlag vaart en door Iran wordt vastgehouden, heeft zaterdag in een verklaring gezegd dat de bemanning van het schip in goede gezondheid verkeert.

Het schip is volgens de reder bezocht door leden van de Indiase, Russische en Filipijnse ambassade. die een ontmoeting hadden met crewleden uit de betreffende landen. "We hopen dat de situatie snel kan worden opgelost. En dat we in een open dialoog met de autoriteiten van de betrokken landen het vrijgeven van het schip en de bemanning kunnen realiseren", stelt de reder.

De Stena Impero werd 19 juli door Iraanse veiligheidstroepen in beslag genomen en aan de ketting gelegd. De veronderstelling is dat dit een Iraanse wraakactie is voor de inbeslagname van een Iraanse tanker door het Verenigd Koninkrijk twee weken eerder.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.