Beluister onwaarschijnlijke 911-oproep: "Help ik zit opgesloten in een vliegtuig"

De platformmedewerker die afgelopen maandag vastzat tussen de lading van een vliegtuig van Alaska Airlines, belde ook naar de politie om hulp. De opname van het telefoongesprek werd gisteren door NBC News vrijgegeven.

De vlucht werd in het Amerikaanse Seattle meteen afgebroken nadat de piloot gebonk en geschreeuw onder zich in het ruim hoorde. Het toestel was net een kwartiertje onderweg toen het terugdraaide naar Seattle. Na de landing zei de medewerker dat hij in slaap was gevallen. Hij schrok wakker toen het toestel opsteeg en probeerde de piloot te waarschuwen, schrijft Alaska Airlines in een verklaring.

Nu blijkt dat de man ook naar de politie had gebeld voor hulp: "Ik zit in een vliegtuig en ik denk dat het aan het vliegen is. Kan je alsjeblieft iemand bellen om het te laten landen?" Op de opname is te horen dat de telefoniste niet meteen doorheeft dat de man een platformmedewerker. Ze denkt in eerste instantie dat het om een passagier gaat. "Waar zit je in het vliegtuig? Ben je in de vlieghaven? Is er iemand bij je?" De man krijgt echter een paniekaanval en kan niet meer helder antwoorden op haar vragen. Het enig wat ze te horen krijgt aan de andere kant van de lijn is: "Ik kan niet meer ademen". Daarna wordt de verbinding verbroken.

Na wat opzoekwerk komt de telefoniste achter de naam en het adres van de man. Ze belt naar een collega voor meer informatie. Daar krijgt ze te horen dat een vliegtuig gaat landen omdat er een man in de bagageruimte zou zijn opgesloten.

De platformmedewerker raakte niet gewond. Hij werd onderzocht in het ziekenhuis, waar bleek dat hij niet onder invloed was. Het vliegtuig is alsnog naar Los Angeles gevlogen, maar dan wel zonder de 'verstekeling'.

Ontslagen
De man werkt voor een bedrijf dat op het vliegveld van Seattle door Alaska Airlines wordt ingehuurd. Zijn werkgever liet later weten dat de man voorlopig niet wordt ontslagen, maar dat het de uitkomst van een onderzoek naar het incident afwacht.

APReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels