Beluister laatste woorden uit cockpit vermiste Boeing

Nabestaanden van de vermiste passagiers. (Archieffoto)
AFP Nabestaanden van de vermiste passagiers. (Archieffoto)
Maleisische autoriteiten hebben voor het eerst opnames vrijgeven van de laatste woorden uit de cockpit van vlucht MH370. Het gaat om de communicatie tussen de piloten en de luchtverkeersleiding in Kaulu Lumpur vlak voor de Boeing op 8 maart in het niets verdween. De gesprekken waren al bekend, nu is ook het audiofragment publiek gemaakt.

Dat gebeurde door de Maleisische autoriteiten tijdens een bijeenkomst in Peking na lang aandringen van nabestaanden van de vermiste passagiers.

Het geluidsfragment is niet goed verstaanbaar, maar onder andere CNN ontleedde de gesprekken. "Malaysia three-seven-zero contact Ho Chi Minh 120.9, good night", zegt een luchtverkeersleider, waarna een mannelijk bemanningslid van het verdwenen toestel te horen is: "Good night Malaysian three-seven-zero."

In de Indische Oceaan gaat de zoektocht naar de spookvlucht onder water intussen onverminderd verder. De zoekacties met vliegtuigen worden stopgezet. "Het is erg onwaarschijnlijk dat we nog wrakstukken zullen vinden aan het wateroppervlak", staafde de Australische premier Tony Abbott de beslissing.

Vlucht MH370 verdween op 8 maart met 239 mensen aan boord van de radar. Vermoed wordt dat de Boeing 777-200 in de Indische Oceaan is neergestort, op ongeveer 2.200 kilometer ten noordwesten van de Australische stad Perth.