Belliraj wou ook filosoof Bernard-Henri Levy vermoorden

Bij een huiszoeking in de woning van de Belgische Marokkaan Abdelkader Belliraj in België, die ervan verdacht wordt de leider te zijn van een terreurnetwerk, is een document in beslag genomen waarop zes namen staan van Belgische en Franse joden die hij mogelijk wilde ombrengen. Een van de namen is die van de Franse filosoof Bernard-Henri Levy, schrijft de Franstalige krant La Dernière Heure.

"Lijst doet het ergste vermoeden"
De Marokkaanse Belg staat in het Marokkaanse Salé, vlakbij hoofdstad Rabat, terecht voor moorden en moordpogingen. Hij heeft bekend dat hij in Brussel twee joden heeft gedood en dat hij de opdracht heeft gegeven voor vier andere moorden in België in 1989 en 1990. De lijst die bij Belliraj thuis werd gevonden "doet het ergste vermoeden", schrijft La Dernière Heure.

Ook RTBF-presentatrice
De personen die op de lijst vermeld staan, zijn Simone Susskind, medeoprichtster van het Joods Lekencentrum, Edmond Blattchen, die op de Franstalige televisiezender RTBF het programma "Noms de dieux" presenteert, Markus Pardes, voorzitter van de International Association of Jewish Lawyers and Jurists, rabbijn Josy Eisenberg, Jean-Claude Bologne, secretaris-generaal van de Société des gens de lettres, de Franse belangenvereniging van schrijvende auteurs, en Bernard-Henri Levy, Frans filosoof en schrijver. (belga/mvl)