Bellen in stilstaande auto nu ook verboden in Frankrijk

thinkstock
In Frankrijk is de verkeerswet een beetje strenger geworden. Niet alleen het bellen of berichten versturen achter het stuur is verboden, automobilisten mogen vanaf nu helemaal geen telefoon meer in de hand houden. Ook niet langs de kant en met de motor uit.

De regel is ingegaan na een uitspraak van het Franse hooggerechtshof. De Franse krant Le Figaro meldt dat de uitspraak past in de strengere regelgeving in een poging om het stijgende aantal verkeersdoden in het land aan te pakken. De invoering van het puntenrijbewijs strengere snelheidscontroles gingen aan deze maatregel vooraf.

Volgens de rechtbank kan er maar één uitzondering zijn, en dat is het bellen van hulpdiensten na een ongeluk. Fransen die betrapt worden riskeren strafpunten en een boete van  135 euro. Deze boete wordt ook opgelegd aan buitenlanders die worden betrapt. 
68 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Johan Ongena

  Die komen er gewoon voor uit dat het om geld geld geld te doen is!

 • Kristof Verbandt

  Ronduit de absurste wetgeving ooit ,, wat als je als chauffeur moet comuniceren met de planning - klant ( ja jij die hierop negatief zal op reageren ook ) ,, moeten we ons dan in een restaurant gaan zetten waar we de klanten storen tijdens hun maaltijd ,, ze zeggen dat belgie absurd is maar de ie francofons hebben er blijkbaar goe van

 • Frank De Rycke

  Wat te doen bij serieuze panne bij heel slecht weer ? Je 2 km verwijderen van uw voertuig in de gietende regen ...moet niet gekker worden hoor ! Gsm gebruiken tijdens het rijden kan niet zwaar genoeg gestraft worden , ruikt terug naar geldlade vullen !

 • Peter Hegge

  En nu wil ik bellen om iemand te verklikken , ze vragen het ene en verbieden me dus om te bellen. Niet ik raak in de war.

 • Marc Saerens

  Bellen en sms-sen achter het stuur is hier schering en inslag in België. Dagdagelijks zie ik ze bezig vanuit het raam van mijn appartement. De pakkans is dan ook nihil en moet iedereen maar springen voor zijn lijf en lede. Of het nu automobilisten of fietsers zijn, niemand ligt er echt wakker van tot één van je eigen kinderen of geliefden onder een voertuig terecht komt en dan is de wereld plots te klein............