Belgische wielertoerist (60) sterft tijdens beklimming Mont Ventoux

De Mont Ventoux vormt voor veel fietsers de ultieme uitdaging.
Getty De Mont Ventoux vormt voor veel fietsers de ultieme uitdaging.
Een Belgische wielertoerist (60) is om het leven gekomen tijdens de beklimming van de Mont Ventoux in Frankrijk. Onder de ogen van zijn vrouw, werd hij getroffen door een hartstilstand.

Het drama gebeurde afgelopen woensdagnamiddag. De Belgische fietser was op vakantie in Aubignan. Hij beklom de mythische Mont Ventoux via de weg D974 vanuit Bédoin. De beklimming van de berg, ook wel ‘de reus van de Provence’ genoemd, is voor vele wielertoeristen de ultieme uitdaging. Vanuit Bédoin moet je ongeveer 21 kilometer klimmen vooraleer je de top bereikt.

De Belgische fietser kreeg volgens Franse media de eerste medische zorgen van een getuige. Daarna probeerden de hulpdiensten hem nog 45 minuten lang te reanimeren.

Tom Simpson

De top van de Mont Ventoux ligt op een hoogte van 1.909 meter. De top is onder meer bekend door het kenmerkende maanlandschap. De berg maakt geregeld deel uit van het parcours van de Ronde van Frankrijk. In 1967 kwam wielrenner Tom Simpson tijdens de Tour om het leven tijdens de beklimming van de Ventoux. 

Franck Pennant / Panoramic12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric maier

  Geert Simoens, het hangt af van persoon tot persoon en wat hij voorheen deed. Iemand die zeer veel fietst ook al is hij al "oud", kan nog altijd op eigen tempo die beklimming aan. Ik ken wel iemand die 68 is en elk jaar 3 weken door de Alpen toert, en de afgelopen 5 jaar de Ventoux 4x achter elkaar oprijd en wekelijks 700km afmaalt. Anderzijds ken ik er van 20-30 jaar die na 5 km klimmen afgedaan hebben. Oud is een relatief begrip. Diverse factoren bepalen mee uw kunnen en gezondheid.

 • Geert Simoens

  Leer eens aanvaarden dat men nu eenmaal ouder wordt en dergelijke uitdagingen beter uit de weg gaat. Sommigen denken dat ze altijd 3 x 7 blijven.... Het menselijk lichaam is bovendien niet gemaakt om altijd de grenzen te verleggen. Jammer voor hem en familie uiteraard, maar vaak zoekt men zelf onnodig gevaar op voor de kick met fatale gevolgen

 • Lucien Mertens

  Dergelijke fysieke prestatiedrang is vrij onverantwoord en kan heel gevaarlijk zijn op oudere leeftijd.

 • Roger Deprez

  Deze tot de verbeelding sprekende berg heeft al veel slachtoffers op zijn geweten. Op passen als men een zekere leeftijd heeft en mijn deelneming aan de familie.

 • Guiliaume WALTER

  Sterkte aan familie en vrienden