Belgische wandelaars na ruim zeven uur met helikopter uit benarde situatie gered

Archieffoto van het bergmassief van Aigoual.
Shutterstock Archieffoto van het bergmassief van Aigoual.
Twee Belgische wandelaars zijn vorige nacht in moeilijkheden gekomen in een berggebied nabij Montpellier in het zuiden van Frankrijk. Ze moesten gered worden door een helikopter. Er waren 25 brandweermannen nodig om de wandelaars te redden en de hele operatie duurde ruim zeven uur. Dat meldt de krant Midi Libre.

De twee wandelaars waren vast komen te zitten in rotsachtig gebied op het bergmassief van Aigoual. Twee brandweerploegen, tien voertuigen en een helikopter van de Civiele Bescherming werden ingezet.

Een eerste poging om ze per helikopter op te halen, mislukte door de hevige wind. Uiteindelijk kon het duo toch uit hun benarde situatie gered worden. Onze landgenoten zijn niet gewond geraakt.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marc Van Frankrijk

    Tja Mont Aigoual (de waterberg) beklim je niet zonder goed voorbereid te zijn. We hebben hem al enkele keren gedaan, maar zijn iedere keer zeer voorzichtig. Het weer kan er op minder dan een uur totaal omslaan. Plus dan nog eens het hoogteverschil tussen onder en boven ... Best genoeg kleren, een goede kaart, kompas en eten en drinken meenemen. GPS is er niet altijd beschikbaar.