Belgische vrouw (62) komt om na aanvaring op Nieuwe Maas in Rotterdam

De Zeehavenpolitie onderzoekt hoe het ongeval is kunnen gebeuren.
ANP De Zeehavenpolitie onderzoekt hoe het ongeval is kunnen gebeuren.
De opvarende die vrijdag om het leven kwam bij een aanvaring in Rotterdam, is een 62-jarige vrouw uit België, zo meldt de Nederlandse politie vandaag. Het ongeluk gebeurde op de rivier Nieuwe Maas.

Ter hoogte van het Antwerpse Hoofd kwamen vrijdag een sloep en een snelle rubberboot met elkaar in aanvaring. Twaalf mensen vielen overboord en werden onder meer door watertaxi's en andere boten uit het water gehaald. 

De Zeehavenpolitie onderzoekt hoe het ongeval is kunnen gebeuren. Ze spreekt daarvoor met getuigen en betrokkenen. Dat onderzoek zal wellicht een aantal dagen duren.

De twee betrokken schippers werden vrijdag opgepakt. Degene die de speedboot bestuurde, een 46-jarige man uit Altena, is meegenomen naar het bureau. Nadat hij een verklaring had afgegeven, kon hij in de nacht van vrijdag op zaterdag naar huis. De schipper van de sloep, een 59-jarige man uit de gemeente Zuidplas, is gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

ANP
ANP
2019-08-16 17:39:19 ROTTERDAM - Na een aanvaring tussen een RIB en een houten sloep is minstens 1 dode gevallen. Zeker 10 mensen raakten gewond en werden door een watertaxi en andere boten uit het water gehaald. Het ongeluk gebeurde op de Nieuwe Maas ter hoogte van het Antwerpse Hoofd. ANP GINOPRESS
ANP 2019-08-16 17:39:19 ROTTERDAM - Na een aanvaring tussen een RIB en een houten sloep is minstens 1 dode gevallen. Zeker 10 mensen raakten gewond en werden door een watertaxi en andere boten uit het water gehaald. Het ongeluk gebeurde op de Nieuwe Maas ter hoogte van het Antwerpse Hoofd. ANP GINOPRESS1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • robrecht Peeters

    niet alleen op de weg snelheidsovertredingen en gelijkaardige feiten gebeurden enige tijd geleden op de Schelde bij Antwerpen