Belgische trucker blokkeert snelweg om aangereden vrouw te beschermen: "Wat moet je anders doen?"

Meesen zorgde ervoor dat de hulpdiensten hun werk konden doen.
Bart Meesters Meesen zorgde ervoor dat de hulpdiensten hun werk konden doen.
Een 33-jarige vrouw is zaterdag zwaargewond geraakt op de A2 ter hoogte van de Nederlandse gemeente Zaltbommel toen ze de weg wilde oversteken. De vrouw is inmiddels buiten levensgevaar. De Belgische vrachtwagenchauffeur Christiaan Meesen kwam kort na het ongeluk aanrijden en zette met zijn voertuig twee rijstroken af om het slachtoffer en later de hulpverleners te beschermen. "Wat moet je anders doen in zo'n geval?"

"Het ongeluk was net gebeurd toen ik kwam aanrijden. Ik zag het verkeer uitwijken naar links. In mijn spiegel zag ik hoe een auto mij rechts wilde inhalen, via de pechstrook. Ik dacht: 'Wat gaat die nu doen?' Toen heb ik mijn vrachtwagen ervoor geparkeerd en mijn pinkers aangezet." Daarmee zorgde Meesen ervoor dat het slachtoffer in de luwte behandeld kon worden. Na iets meer dan een uur kon hij zijn weg verderzetten.

"Het is eigenlijk een geluk bij een ongeluk", vertelde de Belg na zijn actie aan de agenten. "Voor hetzelfde geld had ik haar aangereden met mijn vrachtwagen. Dan komt er ineens 20 ton over je heen. Ik denk niet dat ze het dan nog zou hebben kunnen navertellen." 
Meeusen zegt van de politie te horen te hebben gekregen dat het slachtoffer buiten levensgevaar is. De politie van Zaltbommel bevestigt dat. 

Toeteren

Enkele automobilisten konden geen begrip opbrengen voor het afzetten van de twee rijstroken en reden al toeterend langs het ongeluk. "Dat vind ik respectloos. Het lijkt wel of mensen geen gevoel meer hebben bij de medemens. Die mensen moeten zich voorstellen dat zij daar zelf liggen en iemand zet de weg voor ze af. Dan ben je blij dat je geholpen wordt."

Tegelijkertijd trekt Meesen zich weinig aan van de mensen die claxonneerden. "Die mensen helpen was mijn eerste gedachte. Dat getoeter laat me koud."

Het lijkt wel of mensen geen gevoel meer hebben voor de medemens

Chauffeur Christiaan Meesen157 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin Cauwenbergh

  Top. Respect

 • August Leemans

  Veel respect voor deze trucker. Mensen in nood moet je helpen en dat heeft hij voortreffelijk gedaan. En aan de toeteraars in die wagens die dit niet konden appreciëren, het moest meer eens iemand van jou familie zijn.

 • Dirk Bytebier

  Süper !!!! Moeten er veel van leren

 • Arthur Houben

  Christiaan Meesen: chapeau, kerel!!! Zo moet dat dus, een voorbeeld voor velen.

 • VICTOR DE GREEF

  Deze trucker moet een medaille krijgen ,zonder twijfel.