Belgische toerist die door corona niet terug kon komen dood gevonden in hotel op Mauritius

De kust van Beau-Vallon op het eiland Mauritius, een zelfstandige Afrikaanse republiek in de Indische Oceaan.
Shutterstock De kust van Beau-Vallon op het eiland Mauritius, een zelfstandige Afrikaanse republiek in de Indische Oceaan.
Een Belgische toerist die niet naar ons land kon terugkeren omdat de grenzen gesloten zijn door coronamaatregelen, is dood teruggevonden in een hotelkamer op het eiland Mauritius. Dat melden lokale media. Het slachtoffer zou overleden zijn door een hartinfarct.

De politie van Mahébourg, een klein stadje aan de zuidoostkust van het eiland Mauritius, kreeg afgelopen zaterdag omstreeks 12.30 uur een melding binnen en haastte zich naar een pension in Beau-Vallon. De uitbater van het pension leidde hen naar een kamer boven in het etablissement, waar de Belg dood op bed lag.

Volgens lokale media ging het om een man die nog niet naar huis was kunnen terugkeren door de coronamaatregelen. De politie merkte geen letsels op, maar liet toch een autopsie uitvoeren. Daaruit zou gebleken zijn dat de man is overleden aan een hartinfarct.

Het lichaam werd overgebracht naar een mortuarium, in afwachting van de repatriëring naar ons land. Over de identiteit of leeftijd van het slachtoffer is niets bekend.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

Corona houdt nog steeds 27.000 landgenoten in buitenland gegijzeld: “Mensen zijn boos op Belgen: ze gooien zelfs met stenen” (+)
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan Billiet

  De meeste mensen schijnen een Ambassade te verwarren met een gratis reisbureau dat zomaar voor elke reizende om het even waar in de wereld, een speciale vlucht moet inlassen. België, heeft, net als andere landen, heel wat repatriëringsvluchten ingelast -ook voor EU burgers- alsook met landen onderhandeld inzake terugvlucht waar Belgische individuen vastzaten...Gewoon naïef te denken dat ze meteen op elk individueel geval kunnen ingaan..

 • goethals michel goethals

  als men vertrekt moet men alles onder de ogen zien.....en als men dan vastzit moet men niet wenen......blijf maar daar....alles is zoveel beter op vakantie....doe maar voor de rest van uw leven op vakantie......ik wens het jullie....en het is niet aan de staat om de kosten te betalen......blijf maar daar

 • johny mertens

  Mijn vrienden zitten nog steeds vast in Spanje .Ze moesten terugkeren in maart en kunnen terug rond 15 mei als normaal gaat.Wanneer ze belden om zo snel mogelijk terug te keren kregen ze als antwoord van ambassade dat ze hun plan moesten trekken.Nogmaals een teken hoe men hier omgaat met onze landgenoten in het buitenland.Gelukkig krijgen ze steun van de burgemeester ter plaatse

 • Ekrem Kocak

  De staat is verantwoordelijk voor repatriëring, alsook onze gezondheid. Waarvoor betalen we nog belasting als ze dat nalaten?

 • marie-lou DE RIDDER

  Onze kleinzoon was in India toen deze crisis ook daar uitbrak,hij heeft wel een ticet van 500€moeten laten vallen,maar hij is zo slim geweest om toch maar direct naar huis te komen!!en gelukkig hij is goed thuis!! Marie-Louise De Ridder