Belgische toerist (70) sterft na tragisch ongeval op Franse camping

Google Maps
Een Belgische toerist (70) is gisterochtend in tragische omstandigheden om het leven gekomen op een Franse camping. Onze landgenoot was in Clermont-l'Hérault zijn hond aan het uitlaten toen hij aangereden werd door de zoon van de uitbaatster. Hij raakte verpletterd tussen de voorzijde van de wagen en een muurtje. Ondanks hartmassage van toegesnelde brandweermannen en dokters kon geen hulp meer baten. De 25-jarige chauffeur werd nadien opgesloten in een psychiatrische instelling.

Enkele minuten voor het drama hadden moeder en zoon naar verluidt zware ruzie gekregen. Volgens getuigen was die laatste daarop met gierende banden vertrokken. Hij reed recht op een muurtje af en maaide daarbij onze landgenoot omver.

De chauffeur raakte slechts lichtgewond en ging al lopend op de vlucht. Dankzij bloedsporen op de grond konden de agenten uiteindelijk makkelijk de man terugvinden. Hij verzette zich echter zwaar tegen zijn arrestatie. Toen hij teruggebracht werd naar de camping ging hij ook nog eens zijn moeder te lijf. Zo moest ook zij met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht worden.

Omdat de uitleg van de jongeman geen steek hield, beval de procureur een psychiatrisch onderzoek. Er werd een onderzoek geopend wegens onvrijwillige doodslag en geweldpleging. Ondertussen is de 25-jarige bestuurder geïnterneerd. Volgens de procureur van Montpellier, Christophe Barret, lijdt hij aan "ernstige psychiatrische stoornissen".