Belgische toerist (63) sterft tijdens bergwandeling in Italië

Een illustratiebeeld.
ShutterStock Een illustratiebeeld.
Een Belgische toerist (63) is vanmiddag om het leven gekomen toen hij een wandeling maakte in het Italiaanse Stazzema. Dat melden verscheidene lokale media. De man zou onwel geworden zijn.

Stazzema is een gemeente in de provincie Lucca en ligt niet ver van Pisa. Het slachtoffer volgde een pad van de overnachtingsplaats Forte dei Marmi naar Monte Procinto.

Helikopter

Om 13.20 uur werden de hulpdiensten opgeroepen. Die gingen ter plaatse met een helikopter, maar konden niets anders doen dan het overlijden van de man vast te stellen. Het lichaam van de Belg werd vervolgens naar het mortuarium van het Versilia-ziekenhuis overgebracht.


Over de precieze doodsoorzaak is verder geen informatie vrijgegeven.In Stazzela is het momenteel enkele graden koeler dan in België, maar de temperaturen gingen vandaag ook vlotjes boven de 30 graden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.