Belgische ‘toerist’ (38) op Gran Canaria betrapt met 3 kilo cocaïne

Volgens de politie moest het lijken alsof N.A. (38) naar Gran Canaria op vakantie kwam.
Shutterstock Volgens de politie moest het lijken alsof N.A. (38) naar Gran Canaria op vakantie kwam.
De Spaanse Guardia Civil heeft in Gran Canaria een Belg betrapt met 3 kilo cocaïne. Volgens de politie van Las Palmas moest het lijken alsof N.A. (38) op vakantie ging op het eiland, maar in de dubbele bodem van zijn valies zaten drugs verstopt.

De vangst, die al dateert van 1 april, werd zopas door de Spaanse autoriteiten bekendgemaakt. De Belg kwam zogezegd naar Gran Canaria op vakantie. Zijn verdachte houding op de luchthaven wekte evenwel de interesse van de politie. 
Die namen hem apart voor een grondige controle. Daarbij werd met een scanner de dubbele bodem ontdekt in zijn valies. Die bevatte verschillende pakketten wit poeder. Een analyse toonde aan dat het om 3,25 kilo cocaïne ging. 

Vanuit welk land en welke luchthaven de Belg vertrokken was, maakte de Guardia Civil niet bekend. Onze landgenoot werd voorlopig opgesloten in de gevangenis en wacht zijn proces af. Hij wordt verdacht van drugshandel.
Onlangs werden in Brazilië ook al drie Belgische toeristen betrapt met kilo’s cocaïne. Zij werden in Sao Paulo door de politie van een cruise geplukt die, ook via de Canarische Eilanden, op weg was naar Europa.

In totaal had de Belg 3,25 kilogram cocaïne in zijn bezit.
Guardia Civil In totaal had de Belg 3,25 kilogram cocaïne in zijn bezit.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Denis Stock

  Zal ondergedompeld worden in een gratis en puur Spaans taalbad deze zaak heeft ook een positieve kant. Het OCMW regelt alles in het thuisland,..

 • jef brosens

  met drugs en al terugsturen naar het land waar die rotzooi vandaan komt , en daar 25 jaar effectief opsluiten.

 • Polutnik Ronald

  Liefst zware straffen Belg of niet Belg , er moeten zware straffen aan gevolg geven . Dan zou het kunnen stoppen met de drugs over te brengen .

 • Frans Vermeylen

  Lang opsluiten!

 • Willy Chantrain

  Levenslang dwangarbeid (zoutmijnen ).Als men ziet welke ravage drugs aanrichten .