Belgische student overleden na val van balkon in Sicilië

Mignolet viel toen hij op een ander balkon van dit hotel wilde klauteren.
vtm nieuws Mignolet viel toen hij op een ander balkon van dit hotel wilde klauteren.
Een twintigjarige Belgische student die tijdens een schoolreis van een balkon is gevallen en opgenomen was in een ziekenhuis in de Siciliaanse hoofdstad Palermo, is woensdagavond rond 22.30 uur overleden.

Dat heeft de familie van de student laten weten op de Facebookpagina die voor Antoine Mignolet werd opgericht. Daarop zijn meteen verschillende steunbetuigingen gepost. De 20-jarige, afkomstig van Tellin (Luxemburg), was in de nacht van 22 op 23 april van het balkon van zijn kamer gevallen in het Saracen-hotel in Isola delle Femmine. 

Hij werd, onder meer met een hersenbloeding en in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht en daar in een coma gebracht. De jongeman werd snel geopereerd. Zijn toestand stabiliseerde en verbeterde zelfs, om woensdagavond plots weer achteruit te gaan.

De politie heeft intussen drie kamergenoten van het slachtoffer ondervraagd. Ze verklaarden dat Mignolet viel toen hij van het ene naar het andere balkon wilde klimmen. Dat mislukte waarna hij vijf meter naar beneden viel.

"Was hij onder invloed (van alcohol) zoals we gelezen hebben in een Italiaanse krant? Wou hij gewoon stoer doen voor zijn vrienden? Dat moet het onderzoek uitwijzen. Een ding is zeker, hij heeft geen alcohol gebruikt in het bijzijn van zijn leraren. Bovendien hadden alle leerlingen voor hun vertrek een verbintenis ondertekend waarin een verbod op alcoholgebruik gestipuleerd stond", luidt het in een reactie van de directie van het Heilig-Hartinstituut in Beauraing .