Belgische skiër gewond in Sölden na botsing met Nederlander

De botsing gebeurde in het skigebied op de Giggijoch (2284 meter) in Sölden.
Shutterstock De botsing gebeurde in het skigebied op de Giggijoch (2284 meter) in Sölden.
Een Belgische skiër van 63 jaar is op een skipiste in het Oostenrijkse Sölden in botsing gekomen met een 23-jarige skiër uit Nederland. De jonge Nederlander raakte lichtgewond. Onze landgenoot was er erger aan toe.

Het ongeval gebeurde volgens lokale media vrijdag omstreeks 12.30 uur aan de kant van de Giggijochbahn in Sölden. Volgens lokale media kruiste de Belg de piste naar rechts in de richting van een restaurant. Op hetzelfde moment kruiste de Nederlander de helling naar links. Beiden botsten op elkaar, waardoor de Nederlander de lucht in gekatapulteerd werd. Hij belandde in een vangnet en raakte lichtgewond.

De 63-jarige Belg kwam na de klap ten val en raakte zwaargewond. Beide skiërs kregen op de piste de eerste zorgen toegediend door de reddingsdiensten. Nadien werden ze afgevoerd naar een arts in Sölden.

Bekijk ook: Skiër neemt de foto van zijn leven

Bekijk ook: Skiër buiten piste veroorzaakte mogelijk lawine in Alpen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.