Belgische peuter (18 maanden) verdronken in zwembad tijdens vakantie in Spanje

Illustratiefoto van een Spaans vakantiehuis met zwembad.
rv Illustratiefoto van een Spaans vakantiehuis met zwembad.
In de Spaanse badstad L'Ametlla de Mar, in de provincie Tarragona, is donderdag een 18 maanden oude Belgische peuter verdronken. Dat meldt het Spaanse persagentschap Efe.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het kindje verdronk donderdag in een privézwembad van een vakantiehuisje in de gemeente Tres Cales. Het gezin, van wie de identiteit nog niet bekend is, was er met vakantie. Volgens Spaanse media zou de peuter een jongetje zijn. "Het kind zou in het zwembad zijn gevallen terwijl zijn ouders in huis waren", schrijft de krant Diari de Tarragona. De hulpdiensten en een mughelikopter werden donderdag rond 18.30 uur ter plaatse geroepen, maar die konden niets meer doen. De ouders kregen psychologische bijstand. Momenteel wijst alles op een tragisch ongeluk, maar dat wordt nog verder onderzocht.

Deze zomer lieten in Catalonië al vijf kinderen het leven in een zwembad. De burgemeester van het badstadje wil privé-eigenaars nu verplichten een alarm te installeren. Hij wijst erop dat dat in sommige landen al gebeurt.

Het incident zou volgens de krant Diari de Tarragona plaatsgevonden hebben in deze straat, Calle de Girona. Zowat elk huis heeft er een zwembad.
Maps Google Het incident zou volgens de krant Diari de Tarragona plaatsgevonden hebben in deze straat, Calle de Girona. Zowat elk huis heeft er een zwembad.18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ibn Marouf

  @Jan Spier: perfect mogelijk, als de ouders onvoldoende toezicht houden!

 • Elisa deJong

  Je lieve kindje zo aan te treffen, vergeet je noooit.. Ergste dat er is, je eigen kind...

 • François Defosse

  Er moet geen alarm op een zwembad, er moet stomweg een hek rond...

 • Guido Ceuleers

  Weeral een kind dat spijtig genoeg niet had moeten overlijden.. Hoe geraakt die alleen aan dat zwembad ? Rust zacht mijn jongen en sterkte aan de ouders, die er hun ganse leven mee verder moeten.

 • louis pippers

  wie laat nu een peuter van 18 maand alleen bij een zwembad