Belgische jongen (17) geëvacueerd met helikopter na hoge duik in Spanje

Video still El Diario Montañes
Een Belgische tiener raakte gisteren in de problemen nadat hij vanop grote hoogte in het water dook in het Spaanse Santoña, zo schrijft de Spaanse nieuwssite El Diario Montañes. De 17-jarige jongen kwam op zijn rug terecht in het water en kon zich niet meer bewegen.

Volgens de lokale hulpdiensten sprong de jongen in het water vanaf een platform onder het pleintje van de vuurtoren, een duik van ongeveer twaalf meter. Om die vuurtoren te bereiken, moet je vanop de berg langs 700 trappen of via de zee.

De hulpdiensten kwamen ter plekke om de Belg uit het water te halen. Voor het geval het zou gaan om een ernstig rugletsel en omwille van het moeilijke terrein, werd een helikopter opgeroepen om de tiener te ontzetten. Het slachtoffer werd overgevlogen naar het Universitair Ziekenhuis Marqués de Valdecilla.

Spieren verkrampt

Aanvankelijk werd gevreesd voor een letsel aan het ruggenmerg (dwarslaesie), maar daar was gelukkig geen sprake van. De spieren van de jongeman waren verkrampt, maar hebben zich intussen weer ontspannen, aldus de reisorganisatie waarmee de tiener op kamp is. "De jongeman stelt het intussen weer zeer goed en kan zijn vakantie gewoon verderzetten."

en Videos55 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Christel Smet

  Jullie moeten eens leren lezen. Hij gaat er niets van overhouden. Zijn spieren waren verkrampt maar hij kan zijn reis verder zetten. Nooit eens zot gedaan ja in jullie jeugd. Dit is echt geen kind meer te noemen.

 • Elle Devee

  Dat is gewoon pech. Je kunt van een 17 jarige niet verwachten dat hij nadenkt zoals een volwassene. We hebben allemaal stommiteiten uitgehaald en risico's genomen op die leeftijd. Onbezonnenheid en stoer doen is eigen aan die leeftijd. Gelukkig is het zonder gevolgen gebleven en zal het waarschijnlijk een goeie les zijn voor de toekomst.

 • Linda Van Gugte

  Ongeval door pech en een vleugje onbezonnenheid. Daarom veroordelen? Neen. Ouders of organisaties veroordelen? Neen. Dit hebben we allemaal gedaan in ons "jonge jaren"! Dus beterschap aan diene gast en "stop met zagen" aan alle negativo's.

 • martijn joosten

  Uiteraard moeten we hier compassie mee hebben. Deze jongen was 17 kan waarschijnlijk de rest van zijn leven zijn armen en benen niet meer bewegen. Stelt u zich dat eens voor. Uiteraard niet slim om te doen maar dat is toch verschrikkelijk!

 • don keleman

  Overdrijvers! Je kan in België in meerdere zwembaden vanop 10m hoogte van een duikplank springen. Dit was 12 meter hoog, op zich is hier niets dom of gevaarlijk aan als je op de juiste manier het water raakt. Dit is enkel en alleen een spijtig ongeval. Duizenden mensen springen jaarlijks in Frankrijk of Spanje van hoger in het water zonder gevolgen. Ieder die doet alsof deze persoon een waaghals en aansteller is mag toch eens wat voeling met de realiteit krijgen