Belgische F-16's onderscheppen opnieuw Russische toestellen

Het Russische toestel werd onderschept door een Belgische F-16.
Twitter Het Russische toestel werd onderschept door een Belgische F-16.
Belgische F-16's hebben vandaag Russische toestellen onderschept aan de noordoostelijke grens van het NAVO-luchtruim. Dat deelt de luchtmacht mee.

In Litouwen staat sinds 3 september een Belgisch detachement met F-16's in voor de bescherming van het Baltische luchtruim, aangezien die landen geen eigen gevechtsvliegtuigen hebben. Dat gebeurt in het kader van de NAVO-missie 'Baltic Air Policing'.

De Belgische gevechtsvliegtuigen hebben vandaag "succesvol enkele Russische toestellen onderschept, waaronder een krachtige Sukhoi Su35 Flanker", aldus de luchtmacht in een tweet. "Onze piloten en grondpersoneel hebben goed werk verricht, door opnieuw het Europese NAVO-luchtruim te beschermen."

Op een foto die aan de tweet hangt, is een Belgische F-16 en de Flanker te zien.

In september onderschepten Belgische F-16's ook al vier Russische gevechtsvliegtuigen boven de Baltische Zee. 
63 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frans Peeters

  Zo zie je weer waar ons belastinggeld naar toe vloeit in plaats hier de grenzen bewaken

 • Roger Deprez

  Of wij nu iets kunnen of niet tegen die Russen maakt de zak niet het gaat er om dat wij er zijn om de belangen van de NAVO te beschermen en samen te werken met onze bondgenoten en als het echt om gaat is er ook nog de VS en dat is wel iets anders dan de Russen.

 • Luc Lepoudre

  Piet Fluwijn dat was de nagel op de kop. De Navo is daar ongepast en uitdagend. België heeft geen geld en daar helemaal niks te zoeken. Het vliegtuig is enkel boven territoriaal gebied gebleven. Koningsbergen is een Russische enclave.

 • Bjorn Coyles

  Al die negativiteit wees eens trots op ons leger

 • Marc LInden

  we hebben geen verdere aankopen nodig als we met oud materiaal supermoderne toestellen kunnen tegenhouden. jammer dat ze geen raketten aan boord hebben anders hadden ze de andere kunnen neerhalen. lang leve de belgische luchtmacht, rusland pas op we komen. aanvallen als we raketten hebben zou ik zo zeggen.