Belgische bus gestolen in Kopenhagen: politie vreest dat terroristen er aanslag mee willen plegen

Archiefbeeld van de Belgische bus.
Københavns Politi Archiefbeeld van de Belgische bus.
De politie van de Deense hoofdstad Kopenhagen is op zoek naar een Belgische toeristenbus. Hoewel de zaak wordt behandeld als "een gewone diefstal van een voertuig", zijn de speurders toch extra waakzaam. De jongste tijd werden immers verscheidene terroristische aanslagen gepleegd met "grote vervoersmiddelen".

"Onze chauffeur heeft de bus op een geijkte plaats voor bussen achtergelaten in de buurt van het station van Kopenhagen. Toen hij de dag nadien de bus wou halen, bleek die verdwenen", duidt Piet Desmet van het West-Vlaamse busbedrijf Clicking TG. De bus had er net een trip door Scandinavië opzitten en zou leeg terugkeren vanuit de Deense hoofdstad naar de thuisbasis in West-Vlaanderen.

Naast een team van speurders, zette de politie ook een helikopter in om het voertuig te zoeken. De zoektocht bleef tot dusver zonder resultaat. Via een oproep op Twitter werd ook de hulp van de bevolking ingeroepen. De bus was niet uitgerust met een track&trace-systeem

Hoewel de zaak behandeld wordt als een 'gewone' voertuigdiefstal, is de politie op haar hoede. Met de recente reeks aanslagen met vrachtwagens en dergelijke in het achterhoofd, wordt niet uitgesloten dat terroristen de Belgische bus hebben gestolen om er hun slag mee te slaan. Het gaat om een bus met drie assen van 13 meter lang en 55 zitplaatsen.
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Werry Galle

  Angelo is Cabooter: deze chauffeur heeft meer ervaring dan dat jij ooit zult verzamelen in uw niets beduidende leven. Moest je ook maar iets betekenen voor onze maatschappij, zou je zoiets dwaas niet schrijven. Al wat de maatschappij voor jou betaald, is weggesmeten geld. De chauffeur is er kapot van. Hij heeft jaren deze wagen onderhouden en voor gezorgd en nu is alles weg. Dus hou op met die beschuldigingen.

 • Patrick Van bouwel

  Dat is het eerste wat die dieven uitschakelen dat is dat gps systeem en/of track&trace systeem

 • carmen lapere

  Moeten ze ons nog meer schrik aanjagen...

 • florent De Vos

  Het zal weer wat worden

 • wim rooyakkers

  Volg systemen zijn makkelijk te storen.