Belgische bestuurder rijdt in op file in Duitsland: 4 maanden oude baby komt om, acht inzittenden gewond

Illustratiebeeld.
thinkstock Illustratiebeeld.
Bij een zwaar verkeersongeval gisterenochtend op de A3 in de Duitse deelstaat Beieren is een vier maanden oude baby om het leven gekomen. Acht andere personen raakten gewond, waarvan enkele zwaargewond. Het ongeval gebeurde toen een Belgische bestuurder (27) inreed op een file.

De Belg, die met een Audi Q7 reed, had de file op de A3 richting Frankfurt rond 7.50 uur niet opgemerkt en reed met volle snelheid in op een BMW. De ravage was enorm: door de klap vloog de BMW vooruit en werd ook nog een Ford Focus met Nederlandse nummerplaten geraakt.

De hulpdiensten kwamen na het ongeval massaal ter plaatse en brachten in totaal negen personen naar het ziekenhuis. Het kleinste slachtoffertje, een baby van amper vier maanden oud die samen met zijn 17-jarige moeder in de aangereden BMW zat, overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Ook de moeder, die volledig geklemd zat, werd in levensgevaar met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Twee andere inzittenden en vier van de vijf inzittenden van de Belgische Audi raakten (licht)gewond, melden Duitse media. De bestuurder bleef ongedeerd, ook in de Ford vielen geen gewonden.

De A3 werd in de richting van Frankfurt vier uur lang afgesloten om de hulpdiensten hun werk te kunnen laten doen. In de richting van Nürnberg werd de snelweg een uur lang afgesloten. Ook een helikopter kwam ter plaatse om luchtopnames van het ongeval te kunnen maken voor het onderzoek.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • sabrina christyn

    Verschrikkelijk! Enorm veel medeleven met de slachtoffers, in het bijzonder met de mama van het 4 maanden oude baby'tje. Geen enkele ouder zou zijn of haar kind moeten begraven ik weet niet of ze dit ooit te boven komt