Belgische baron op lijst van 300 rijksten in Zwitserland

photo news
De Zweed Ingvar Kamprad, oprichter van meubelketen Ikea, is de rijkste persoon van Zwitserland, met een geschat vermogen tussen 38 en 39 miljard Zwitserse frank (31 en 32 miljard euro). Dat blijkt uit het jaarlijkse klassement van de 300 rijkste mensen in Zwitserland van het Zwitserse magazine Bilan. Baron Guy Ullens de Schooten is de enige Belg op de lijst.

De nummer twee van het klassement is een Braziliaan van Zwitserse origine, Jorge Lemann, met een fortuin dat geraamd wordt tussen 17 en 18 miljard Zwitserse frank. Lemann, de zoon van een fabrikant van Emmental-kaas, zag zijn fortuin op een jaar tijd met 9 miljard Zwitserse frank toenemen dankzij de forse stijging van de aandelen van brouwer AB InBev. Lemann heeft een belang van 15 procent in de bierproducent.

De enige Belg in het klassement is de 78-jarige baron Guy Ullens de Schooten, die in het Zwitserse skigebied Verbier woont en wiens vermogen geschat wordt op 300 tot 400 miljoen Zwitserse frank (250 tot 330 miljoen euro). Guy Ullens de Schooten maakte vorig jaar zijn intrede in het klassement.