Belgische backpacker (27) sterft tijdens watermeloenen plukken in Australië

thinkstock
Een 27-jarige rugzaktoerist uit België is woensdagochtend overleden nadat hij in elkaar zakte op een boerderij in Ayr, Queensland, Australië. De man was dinsdag watermeloenen aan het plukken op een boerderij bij temperaturen rond de 31 graden. Vermoedelijk is hij ten gevolge van een hitteslag ingestort.

Hij werd naar het ziekenhuis in Ayr gebracht, waarna hij overgebracht werd naar Townsville, waar hij een dag later overleed. Over de identiteit van de man is voorlopig niks meer geweten.

"De familie van de man is gecontacteerd, men moet nog een autopsie uitvoeren om de precieze doodsoorzaak te bekijken, maar er wordt ervan uitgegaan dat het een gevolg van de hitte was", aldus inspecteur Leonie Steyger van de lokale politie.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Joke William

    Is dit een van die vier jongeren die vorig jaar die fietstocht naar China wilde doen .dit is vreselijk veel sterkte aan de naasten vrienden

  • Frank Slaets

    Olivier uit Brasschaat. Gecondoleerd .

  • Luiza Dieryckx

    31° is toch niet overdreven warm - in Qatar bvb hebben de Europeanen die daar wonen en werken maanden dat de temperatuur boven de 40° stijgt.