Belgische agenten ontmoeten Australische collega's en familie van vermiste Théo (18) in Byron Bay

Théo Hayez verdween eind vorige maand in Australië en is nog altijd niet terecht.
VTM Théo Hayez verdween eind vorige maand in Australië en is nog altijd niet terecht.
De drie Belgische politieagenten die naar Australië zijn afgezakt voor het onderzoek naar de verdwijning van de jonge Belg Théo Hayez, hebben vandaag hun Australische collega's ontmoet om hun samenwerking in Byron Bay voor te bereiden. Dat is bevestigd aan Belga.

Het doel van de samenwerking is om gegevens te delen en om samen de mogelijkheden voor het vervolg van het onderzoek te bespreken, aldus een bron dicht bij het dossier. Volgens de Australische politie zijn de Belgische agenten aanwezig als "waarnemers". De missie van de agenten zal tien dagen duren.

De drie politieagenten, twee speurders van de federale politie van Halle-Vilvoorde en een lid van de Cel Vermiste Personen, hebben in Byron Bay ook al de familie van Théo Hayez ontmoet. Die ontmoeting gebeurde in aanwezigheid van de Australische politie.  

De vader van Théo Hayez deed een emotionele oproep om zijn zoon terug te vinden.
VTM De vader van Théo Hayez deed een emotionele oproep om zijn zoon terug te vinden.

Vrijwilligers

Vandaag zetten tientallen lokale vrijwilligers hun zoektocht naar Théo voort, zoals ze al een maand doen. Ze zullen in de namiddag ook een ontmoeting met de familie van Théo hebben, die hen wil bedanken voor hun inspanningen.

Verdwenen

De 18-jarige Théo uit Overijse was sinds eind vorig jaar op reis in Australië. Hij werd voor het laatst gezien op 31 mei toen hij een nachtclub in Byron Bay verliet, in de staat Nieuw-Zuid-Wales in het uiterste oosten van Australië. Hij moest begin juni terug naar België keren. Sindsdien wordt er met man en macht naar de jongeman gezocht door de Australische politie en vrijwilligers.

Vrijwilligers houden vandaag opnieuw een zoekactie in Tyagarah Reserve, een natuurgebied ten noordwesten van Byron Bay. De komende dagen zullen meer van dergelijke zoekacties plaatsvinden, nadat ze de afgelopen dagen noodgedwongen opgeschort werden door regenweer.

Bekijk hieronder de integrale Telefacts-reportage over de verdwijning van Théo Hayez:

Een van de laatste beelden van Théo Hayez (rechts met petje) in Australië.
AP Een van de laatste beelden van Théo Hayez (rechts met petje) in Australië.
Théo Hayez in Australië.
EPA Théo Hayez in Australië.
Een vermist-bericht van Théo in Byron Bay.
VTM Een vermist-bericht van Théo in Byron Bay.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • LUC HUON

    Op welke manier kan de persoonlijke aanwezigheid van Belgische agenten een toegevoegde waarde betekenen voor de locale politie? Wat weten zij dat niet via moderne telecommunicatie kan overgemaakt worden?