Belgisch koppeltje door surfer van verdrinkingsdood gered in Portugal

Het strand van São Pedro de Moel, in de buurt van de stad Leiria.
Shutterstock Het strand van São Pedro de Moel, in de buurt van de stad Leiria.
Een Belgisch koppeltje van 18 en 19 jaar oud is dankzij een alerte surfer gered van de verdrinkingsdood. Nadat ze in zee in moeilijkheden raakten, bracht de surfer hen terug tot aan het strand. Ze werden onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht.

De twee Belgen werden in het water aangetroffen voor het strand van San Pedro de Moel, in de buurt van de stad Leiria, tussen Porto en Lissabon. Dat melden verschillende Portugese media. De surfer die hen opmerkte, zag dat ze in moeilijkheden verkeerden. Hij slaagde erin het koppeltje terug tot aan het strand te brengen. Daar werden omstreeks 13 uur vanmiddag de hulpdiensten verwittigd.

Beide slachtoffers werden onderkoeld naar het ziekenhuis van Leiria overgebracht. Het meisje zou lichtgewond zijn. De jongen zijn toestand zou ernstiger zijn.

Ook op het strand van Polvoeira, amper 1 kilometer verderop, werd vandaag een persoon uit het water gered, door een andere surfer. 

Naar aanleiding van de feiten waarschuwen de Portugese hulpdiensten nog eens dat zwemmers in de zee in deze tijd van het jaar extra voorzichtig moeten zijn.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Yves Steenssens

    Juist, in Portugal is de stroming ongelooflijk groot - als je in zee steekt drijf je na enkele minuten ver af - dus probeer nooit tegen de stroom in te zwemmen , meegaan met de stroom en enkele honderden meter verder terug op strand aanspoelen -niet voor beginners.